29 september 2020
 

CUPRA Formentor

CUPRA start productie Formentor

Autozine
29 september 2020 | CUPRA start de productie van de Formentor op. Het eerste model dat specifiek is ontworpen voor het merk CUPRA debuteert binnenkort in de 310 pk benzine-uitvoering. Vervolgens zijn er vanaf begin volgend jaar ook plug-in hybrideversies leverbaar. De CUPRA Formentor is het zesde model dat in de SEAT/CUPRA fabriek nabij Barcelona wordt geproduceerd en gaat het productievolume daar met meer dan 10% verhogen. De productie van de Formentor wordt opgestart met aanvankelijk 160 exemplaren per dag.
Info

"De Formentor is een mijlpaal van formaat. Als eerste specifiek voor dit merk ontwikkelde model zal hij ervoor zorgen dat CUPRA kan groeien, zichtbaarder wordt en aan aantrekkingskracht wint. Met de lancering van deze auto willen we onze oorspronkelijke doelstelling - het verdubbelen van het verkoopvolume van CUPRA - overtreffen en nieuwe internationale markten gaan aanboren. Ik ben ervan overtuigd dat dit model de toekomst van het merk CUPRA gaat veranderen," benadrukt Wayne Griffiths, CEO van CUPRA.

Seat

De Formentor is een belangrijke pijler in de globaliseringsstrategie van CUPRA. Met dit nieuwe model wil het merk zich profileren op de grote Europese markten en actief worden in landen die elektrificatie omarmen, zoals Nederland en Noorwegen. Het eerste model dat onder het merk CUPRA wordt gehomologeerd komt in de showrooms te staan naast de nieuwe CUPRA Leon en CUPRA Leon Sportstourer, die ook in het laatste kwartaal van 2020 op de markt komen.

Bovendien focust CUPRA op elektrificatie in de vorm van de eerste plug-in hybridevarianten van de CUPRA Leon - die vóór het einde van het jaar op de markt komen - en de CUPRA Formentor, die begin 2021 volgen. De CUPRA el-Born, het eerste volledig elektrische model van het merk, wordt eveneens volgend jaar geïntroduceerd.

Griffiths kondigde tevens aan dat het merk voor de lancering van de Formentor in specifieke landen een speciaal CUPRA-netwerk creëert met nieuwe, flexibele formats die verder gaan dan de traditionele dealervormen. Het merk breidt zijn netwerk uit, zodat er tegen het einde van het jaar wereldwijd bijna 520 CUPRA-specialisten zijn.

Met de Formentor wordt CUPRA actief in het SUV-segment, waarvan het marktaandeel de komende vijf jaar naar verwachting zal verdubbelen in Europa. De high-performance crossover, die is vernoemd naar de iconische kaap op het eiland Mallorca, combineert het DNA van het merk met moderne technologie, een fascinerend design en sterke motoriseringen. De Formentor wordt leverbaar met meerdere aandrijfopties, waaronder een 228 kW / 310 pk sterke benzinevariant, en vanaf begin 2021 als PHEV stekkerhybride-uitvoering met een systeemvermogen van 180 kW / 245 pk en actieradius van circa 50 kilometer in volledig elektrische modus.

Meer specificaties en prijzen van de CUPRA Formentor volgen in aanloop naar de Nederlandse marktintroductie.

CUPRA introduceert Leon PHEVCUPRA introduceert Leon PHEV
16 oktober 2020
Nieuwe uitvoeringen voor Seat AronaNieuwe uitvoeringen voor Seat Arona
28 september 2020
Seat Ibiza krijgt 1.5 ecoTSI motorSeat Ibiza krijgt 1.5 ecoTSI motor
15 september 2020
SEAT Tarraco nu ook als FRSEAT Tarraco nu ook als FR
1 september 2020