26 april 2018
Seat Mii

Seat eMii

SEAT start autodeeldienst met eMii

Autozine
26 april 2018 | SEAT heeft in Barcelona een vloot van eMii's in gebruik genomen. De volledig elektrische SEAT eMii worden gebruikt als deelauto's voor de ruim duizend medewerkers van het SEAT Metropolis: Lab Barcelona en de Pier 01 Barcelona Tech City.

Op zoek naar een Seat Mii?
bynco heeft er 9 vanaf € 7.885,-

Seat Mii

De kenmerken van SEAT's eMii autodeelservice:

Seat Mii
  • Duurzame mobiliteit: "De autodeelservice is praktisch en echt ideaal voor gebruik in de stad", aldus Sergi Vila, manager Operations and Finance bij het SEAT Metropolis: Lab Barcelona. "Ik neem vaak een eMii als ik een vergadering in Barcelona heb. En als ik hem weer inlever, kan een collega hem reserveren en gebruiken".
  • Met een klik geregeld: De auto's zijn via een mobiele app te reserveren. "Je kiest simpelweg een dag, een tijd en een auto… en dat is dat", zegt Vila, "Als je de reservering hebt gedaan, krijg je van het systeem een digitale sleutel toegestuurd, waarmee je de auto kunt ontgrendelen. Het is allemaal heel eenvoudig en intuïtief".
  • Tot 160 kilometer: Nadat Vila zijn eMii heeft teruggebracht naar de parkeerplaats, sluit hij hem aan op het lichtnet. De batterijen zitten waar normaal gesproken de benzinetank is geplaatst. Ze zijn met een snellader in zo'n vijfendertig minuten op te laden. De SEAT eMii heeft een actieradius van 160 kilometer.
  • Van hebben naar delen: In 2025 zullen autodeelservices wereldwijd ongeveer 36 miljoen gebruikers hebben, zo is de schatting. "Mensen hoeven niet meer per se dingen te bezitten", denkt Vila, "Ze willen ze gewoon kunnen gebruiken. Daarom is het belangrijk om deelauto's te promoten, zoals in en rond Barcelona gebeurt".

De toekomst van mobiliteit brengt een aantal uitdagingen met zich mee. Met het eMii-project zet SEAT een stap in de richting van oplossingen. Daarbij wordt de informatie die de eMii's genereren door SEAT gebruikt om nieuwe digitale technologieën te ontwikkelen.

Seat Mii electric: nu vanaf 229 euro p/mSeat Mii electric: nu vanaf 229 euro p/m
7 januari 2020
Seat Mii alleen nog elektrischSeat Mii alleen nog elektrisch
19 december 2019
Seat geeft 3000 euro cashback op Mii EVSeat geeft 3000 euro cashback op Mii EV
28 november 2019
Seat maakt prijs Mii electric bekendSeat maakt prijs Mii electric bekend
5 november 2019
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum