9 februari 2012
Seat Mii

Seat Mii

Seat Mii vanaf 7.695 euro

Autozine
9 februari 2012 | De Seat Mii is leverbaar vanaf 7.695 euro. Voor alle modellen geldt dat vier jaar garantie en vijf jaar internationale mobiliteitsservice zijn inbegrepen. Zowel de drie- als de vijfdeurs Mii is te bestellen vanaf maart en de levering start in juni. Elke Mii is vrijgesteld van wegenbelasting en valt bij zakelijke inzet in de 14%-bijtellingcategorie.
 

De Seat Mii beleeft zijn officiële publieksdebuut op de autotentoonstelling van Genève (8-18 maart). Kort daarna openen de Nederlandse Seat-dealers de orderboeken voor zowel de drie- als de vijfdeurs uitvoeringen.

Seat Mii

De prijslijst start bij € 7.695,- voor de Mii 1.0 E-Ecomotive (44 kW/60 pk). Het basismodel is standaard uitgerust met onder meer ABS, bestuurders- en passagiersairbag, zij-airbags voor hoofd en borstprotectie, dagrijverlichting, vier hoofdsteunen, Isofix-bevestigingspunten voor kinderzitjes, een in hoogte verstelbaar stuur, van binnenuit verstelbare buitenspiegels, start/stop-systeem, een regeneratief remsysteem, banden met lage rolweerstand en een verlaagd onderstel.

Er zijn diverse personaliseringsmogelijkheden. Zo is de Mii leverbaar met City Safety Assist, het veiligheidssysteem dat de Mii bij lage snelheden (tot 30 km/u) automatisch afremt als er gevaar dreigt. Een andere interessante optie is het Seat Portable System. Hierin zijn naast de boordcomputer ook navigatie- en telefoonfuncties opgenomen.

De Seat Mii is er met keuze uit twee motoren. De 1.0 met 44 kW/60 pk heeft een gemiddeld verbruik van 4,1 l/100 km. Dit komt overeen met een CO2-uitstoot van 96 gram/km. De 1.0 met 55 kW/75 pk laat 4,2 l/100 km (CO2: 98 gram/km) voor zich noteren. Daarmee is de Mii vrijgesteld van wegenbelasting.