20 september 2016
Seat Mii

Seat Mii

Seat Mii ondergaat facelift

Autozine
20 september 2016 | Seat heeft de Mii, de kleinste telg van het Spaanse merk, een flinke verjongingskuur gegeven. Naast nieuwe vormgeving heeft de Mii op het gebied van comfort en technologie een stap voorwaarts gezet. Goed nieuws voor liefhebbers van sportief rijden is de terugkeer van de Seat Mii Sport, met 1.0 MPI 44 kW/60 pk ECO-motor. Daarbij heeft de Seat Mii vanaf modeljaar 2017 standaard een rijkere uitrusting.
 

De meest in het oog springende vernieuwingen zijn LED-dagrijverlichting, een vernieuwd dashboard, nieuwe audiosystemen en nieuwe dakopties. De Mii Style, Style Connect, Sport, Sport Connect en FR Connect beschikken nu onder meer over een licht- en regensensor en Coming Home-functie. De Style en Style Connect zijn voortaan uitgevoerd met een board computer en 14 inch wieldoppen, de Sport en Sport Connect staan op vernieuwde 15 inch lichtmetalen velgen. Volautomatische klimaatregeling is per direct als optie te bestellen voor de Connect-uitvoeringen.

Seat Mii

Belangrijke verbeteringen zijn de nieuwe You&Mii audiosystemen in de diverse modeluitvoeringen en de beschikbaarheid van DAB+ digitale radio-ontvangst op alle systemen. De Style Connect heeft standaard het You&Mii Music+ audiosysteem aan boord met een radio, CD-speler, 6 luidsprekers en ingangen voor USB en een SD-kaart. De Sport Connect en FR Connect gaan nog een stapje verder, met het You&Mii Color Connection+, met aanvullend een fraai kleurendisplay, Bluetooth en optimale connectiviteit met You&Mii smartphone integratie. Navigatie is mogelijk via de gratis te downloaden Drive Mii App voor iOS- en Android-apparaten. Uiteraard zijn de nieuwe audiosystemen optioneel ook leverbaar voor andere uitvoeringen.

Ook voor het exterieur van de Seat Mii zijn diverse opties leverbaar. Nieuw is de metallicblauwe lakkleur Costa Blue. Voor de Style Connect en Sport Connect zijn de witte en zwarte exterieurstickers van het Color Line-pakket voortaan los verkrijgbaar. De Mii Sport en Sport Connect kunnen worden uitgevoerd met het Color Pack Atom, met spiegelkappen en 15 inch lichtmetalen velgen gespoten in Glossy Atom. Voor de Style en Style Connect is er het Color Pack Titanium met spiegelkappen en 14 inch lichtmetalen velgen in Titanium. Daarnaast is de Mii nu verregaand te personaliseren met het dak in een contrasterende kleur.

Tegelijk met de introductie van de vernieuwde Mii lanceert Seat ook diverse Connect-varianten, met het nodige klantvoordeel. De Style Connect beschikt ten opzichte van de reguliere Style-uitvoering extra over mistlampen, airconditioning en het You&Mii Music+ audiosysteem. De normale meerprijs voor deze extra's bedraagt € 1.100, maar klanten betalen € 200. De Sport Connect is completer dan de reguliere Sport-uitvoering, met parkeersensoren achter, airconditioning, cruise control, LED-dagrijverlichting en You&Mii Color Connection+ audiosysteem inclusief smartphone integratie. In plaats van de normale prijs van ruim € 1.500 bedraagt de meerprijs € 700.

De Seat Mii (Reference) is er in 3-deurs uitvoering met 1.0 44 kW/60 pk motor met handgeschakelde versnellingsbak al vanaf € 10.825. De meerprijs voor de 5-deurs bedraagt € 325.