6 februari 2012
Seat Mii

Seat Mii

Seat Mii nu ook als vijfdeurs

Autozine
6 februari 2012 | Seat breidt het aanbod van de Mii, Seat's kleine stadsauto, uit met een vijfdeursversie. De contouren van het dak zijn ongewijzigd gebleven, terwijl ook de achterste dakstijlen hun vorm hebben behouden. De lijn van de raampartij ligt iets lager dan die van de driedeurs en wordt aan de zijkant extra benadrukt door de duidelijke schaduwlijn. De vijfdeurs Seat Mii arriveert deze zomer op de Nederlandse markt.
 

De nieuwe vijfdeurs biedt een nog grotere bruikbaarheid binnen een ongewijzigd formaat. De achterdeuren bieden een gemakkelijke instap dankzij hun grote openingshoek. Kleine kinderen kunnen eenvoudig in hun kinderstoeltjes worden vastgemaakt en tassen vinden gemakkelijk een plekje achter de voorstoelen. Dankzij de compacte afmetingen zijn de portieren ook in kleine parkeervakken simpel te openen.

Seat Mii

Het gevoel van ruimte in de auto wordt naast de zeer grote glasoppervlakken voor een auto van dit formaat versterkt dankzij het optionele panoramische schuifdak. Het glazen paneel schuift over een groot deel van de lengte van het dak naar achteren, met een groots uitzicht voor alle inzittenden tot gevolg. Om te voorkomen dat de binnentemperatuur op warme dagen te ver oploopt, is de Mii uitgerust met een verschuifbare blindering die voor het dak geschoven kan worden om zonlicht buiten te houden.

Met het oog op de veiligheid zijn hoofdsteunen achterin en kindersloten op de achterportieren standaard. En net als bij de driedeursversie zorgt City Safety Assist er voor dat de auto in de stad bij lage snelheden tot 30 km/u automatisch remt wanneer er gevaar dreigt.

Onder de motorkap is er keuze uit een compleet nieuwe generatie motoren. De compacte driecilinder met een inhoud van één liter is leverbaar in twee vermogensvarianten (44 kW/60 pk en 55 kW/75 pk). Het verbruik bedraagt respectievelijk 4,1 en 4,2 liter op 100 kilometer.

Seat Mii

Het "Seat Portable System" is optioneel verkrijgbaar op de Mii. Deze oplossing met een 5 inch touchscreen kan voor mobiel gebruik uit de auto worden genomen, maar is tegelijkertijd geïntegreerd in de voertuigelektronica van de Mii. Tot de functies behoren een navigatiesysteem, handsfree bellen met voice control en een boordcomputer. Het Seat Portable System kan worden gecombineerd met de geïntegreerde radio en de speakers.