3 oktober 2011
Seat Mii

Seat Mii

Seat introduceert Mii

Autozine
3 oktober 2011 | Seat presenteert de opvolger van de Arosa: de Mii. Met een lengte van 3,56 meter heeft de Mii het formaat van een stadsauto. Hij wordt in 2012 als twee- en vierdeursvariant leverbaar. De compleet nieuwe 1.0-liter benzinemotoren met 44 en 55 kW (60 en 75 pk) en het relatief lage gewicht van de Mii, beloven een laag verbruik. In Spanje, Seat's thuisland, start de verkoop van de Mii nog vóór het einde van het jaar, de rest van Europa volgt in 2012.

Op zoek naar een Seat Mii?
bynco heeft er 13 vanaf € 7.525,-

Seat Mii

Al bij de eerste oogopslag is de Mii duidelijk herkenbaar als een lid van de Seat-familie. De voorkant draagt het typische pijlvormige design, terwijl de Mii van opzij bekeken wordt gekenmerkt door krachtige wielkasten en slank gelijnde dakstijlen. De achterzijde is voorzien van een nieuw ontwerp voor de verlichting met driehoekige lichtunits. De steil aflopende achterkant draagt bij aan de grote ruimte binnenin de auto.

Seat Mii

Een bijzondere innovatie in deze klasse is het City Safety Assist. Daarbij herkent een lasersensor andere stilstaande en rijdende auto's vóór de Mii. Onder de 30 km/u waarschuwt het systeem de bestuurder voor een dreigend ongeval. Wanneer die niet reageert, remt de Mii uit zichzelf. In veel gevallen is dat voldoende om een aanrijding te vermijden, in andere gevallen worden de gevolgen ervan beperkt. ESP wordt eveneens leverbaar en wordt in die gevallen altijd gecombineerd met het City Safety Assist.

Onder de motorkap van de Mii is er keuze uit een compleet nieuwe generatie motoren. De driecilinder met een inhoud van één liter is zeer compact. De motor levert naar keuze 44 of 55 kW (60 of 75 pk). Naast de topsnelheid van 160 en 171 km/u bedraagt het brandstofverbruik respectievelijk 4,5 en 4,7 liter op 100 km.

Seat Mii

De meest opvallende uitvoeringen zijn de twee Ecomotive-versies van de Mii. Dankzij een start/stop systeem, energieterugwinning en andere maatregelen die het verbruik terugdringen, noteren ze een verbruik van 4,2 liter per 100 km, wat overeenkomt met een CO2-emissie van 97 gram/km. De kleine Seat met de CNG aandrijfunit die later leverbaar wordt, komt zelfs niet verder dan 86 gram CO2 per km. Als alternatief op de handgeschakelde versnellingsbak wordt de Mii ook leverbaar met een geautomatiseerde handbak, waarbij twee elektromotoren de gangwisselingen soepel moeten laten verlopen.

Het"Seat Portable System" beschikt over een 5 inch scherm en is uitneembaar voor mobiel gebruik, maar het is tegelijkertijd geïntegreerd in de elektronica van de auto. Tot de diverse functies behoren navigatie, handsfree bellen met voice control en een boardcomputer.

Seat Mii
XLLease

Tevens voorziet het Seat Portable System in een Eco-trainer. Een schakelindicator, aanbevelingen voor het ideale toerental, gemiddelde waarden en het brandstofverbruik dragen er alle toe bij om de Mii-bestuurder extra zuinig te laten rijden. Het Portable System kan volledig up-to-date worden gehouden via internetdownloads, terwijl speciale apps in de toekomst voor extra mogelijkheden zullen zorgen.

De basisuitvoering van de Mii beschikt over ABS, een verstelbare stuurkolom, zijairbags en Isofix-bevestigingen met "Top Tether". De meest luxueuze uitvoering vertrouwt ondermeer op elektrische ramen en centrale portiervergrendeling. Daarnaast zijn er twee pakketten voor de Mii met onder andere lichtmetalen wielen, mistlampen en aangepaste interieurmogelijkheden.

Seat Mii
Seat Mii electric: nu vanaf 229 euro p/mSeat Mii electric: nu vanaf 229 euro p/m
7 januari 2020
Seat Mii alleen nog elektrischSeat Mii alleen nog elektrisch
19 december 2019
Seat geeft 3000 euro cashback op Mii EVSeat geeft 3000 euro cashback op Mii EV
28 november 2019
Seat maakt prijs Mii electric bekendSeat maakt prijs Mii electric bekend
5 november 2019
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum