22 februari 2018
Peugeot 508

Peugeot 508

Peugeot introduceert nieuwe 508

Autozine
22 februari 2018 | Peugeot introduceert de nieuwe 508. De auto is laag (nauwelijks 1,40 m) en onthult carrosserielijnen die het vloeiende en aerodynamische van een coupé hebben. Het publiek krijgt de nieuwe Peugeot 508 voor het eerst te zien op de Geneva Motorshow 2018 en wordt vervolgens in september wereldwijd op de markt gebracht.

Op zoek naar een Peugeot 508?
DAS import heeft er 26 vanaf € 28.784,-

Peugeot 508

De smalle en geblokte grille zit ingesloten tussen de Full LED-koplampen, die rechtstreeks geïnspireerd zijn op de meest recente concept car: de Peugeot INSTINCT. Met de leeuw in het midden van de grille en het 508-logo op de neus van de motorkap, is de nieuwe Peugeot 508 een eerbetoon aan zijn illustere voorgangers, de Peugeot 504 en zijn sportieve en elegante afgeleide: de 504 coupé. De vlakke en gedrongen motorkap is zo laag mogelijk geplaatst voor een zo dynamisch mogelijk geheel. Aan de achterkant is een origineel aspect van de nieuwe Peugeot 508 te zien: de slim geïntegreerde achterklep waarmee stijl en functionaliteit samengaan met toegang tot de bagageruimte met een totale inhoud van 487 liter.

Peugeot 508

De nieuwe Peugeot 508 is uitgerust met de allernieuwste uitvoering van de i-Cockpit. Dit systeem is sinds de introductie ervan op de Peugeot 208 in 2012 op ieder model van het merk verder ontwikkeld. Al drie generaties van de Peugeot i-Cockpit® hebben sinds de Peugeot 2008, via de Peugeot 308 en de meest recente SUV's Peugeot 3008 en 5008, hun sporen meer dan verdiend binnen het aanbod van het merk. De belangrijke onderdelen:

 • een compact stuurwiel;
 • een groot, capacitief 10 inch HD-touchscreen in 8/3 formaat;
 • een high resolution digitaal 12,3 inch head-up instrumentenpaneel

Het head-up instrumentenpaneel is instelbaar en aan te passen aan de persoonlijke voorkeur (zes verschillende weergaven) en bevindt zich boven het stuurwiel. Hiermee heeft de bestuurder alle nuttige rij-informatie binnen zijn gezichtsveld (inclusief Night vision, zie verder).

Het centrale touchscreen is naadloos verwerkt in het dashboard op vrijwel dezelfde hoogte als het head-up instrumentenpaneel. Het 8 inch capacitieve touchscreen in de basisuitvoering Active wordt een 10 inch breed high definition scherm vanaf uitvoering Allure. Hierbij horen zeven op pianotoetsen lijkende toggle switches die opvallend goed zijn geïntegreerd in het dashboard en rechtstreekse en permanente toegang bieden tot de belangrijkste comfortfuncties: radio, airconditioning, navigatie, instellingen van de auto, telefoon, mobile apps en i-Cockpit Amplify. De automatische en sequentiële bediening van de 8-traps automaat zit duidelijk zichtbaar in de middenconsole.

Peugeot 508

De nieuwe Peugeot 508 beschikt ook over i-Cockpit Amplify. Hiermee kan worden gekozen uit twee volledig aan te passen ambiances ('Boost' en 'Relax') die de zintuigen verscherpen:

 • Het zicht, door aanpassing van de kleur en intensiteit van de sfeerverlichting op de displays;
 • Het gehoor, met instellingen voor de muziek;
 • De tast, via de multipunt-massage functie in de stoelen

i-Cockpit Amplify beïnvloedt ook de dynamische functies van de auto via de gekozen rijmodus (ECO/Sport/Comfort/Normaal) en de vering bij auto's uitgerust met Active supension control.

De 508 staat op het EMP2-platform en is daarom gemiddeld 70 kg lichter vergeleken met de vorige generatie. Dit komt die ten goede aan het brandstofverbruik, de passieve veiligheid en de prestaties.

De bestuurdersstoel (en de passagiersstoel vanaf het afwerkingsniveau Blue Lease Allure ) heeft het AGR-keurmerk (Aktion für Gesunder Rücken) gekregen voor de ergonomie en de vele verstelmogelijkheden met, optioneel leverbaar vanaf uitvoering Active, instellingen voor de lengte en hellingshoek van de zitting, en van de lendesteun (elektrisch pneumatisch 4-traps systeem). De stoelen kunnen bovendien worden voorzien van een elektrische 8-traps verstelling met twee mogelijke configuraties met geheugenfunctie. De voorstoelen kunnen beide worden geleverd met de optie pneumatische 8-punts massagesysteem met vijf verschillende massageprogramma's.

De nieuwe Peugeot 508 biedt de nieuwste rijhulpsystemen die met name voldoen aan de steeds strenger wordende EuroNCAP-criteria:

 • De nieuwste generatie Active Safety Brake (ziet voetgangers en fietsers zowel overdag als in het donker, tot 140 km/u) en Forward Collision Alert;
 • Active Lane and Road edge Departure Warning
 • Vermoeidheidsherkenning;
 • Grootlichtassistent;
 • Herkenning van verkeersborden met snelheidsbeperking;
 • Verkeersbordherkenning (stopteken, eenrichtingsverkeer);
 • Adaptieve Cruise Control met Stop & Go-functie (i.c.m. automatische transmissie EAT8);
 • Lane positioning assist (gekoppeld aan ACC met Stop & Go);
 • Actieve dodehoekbewaking

Het pakket Peugeot Connect omvat online 3D navigatie met TomTom Traffic en biedt nu nog meer mogelijkheden voor nieuwe technologieën op drie gebieden: navigatie, veiligheid (Peugeot Connect SOS & Assistance) en onderhoud (remote diensten van Peugeot Connect packs).

Peugeot 508

De nieuwe Peugeot 508 is uitgerust met de nieuwe generatie Euro 6.d-TEMP-motoren PureTech en BlueHDi (met standaard SCR-technologie). Bij de benzinemotoren zijn er twee nieuwkomers, die ontwikkeld zijn op basis van de 1.6 PureTech-motor:

 • PureTech 180 S&S EAT8;
 • PureTech 225 S&S EAT8 (alleen GT-versie).

Er zijn vier dieselmotoren leverbaar voor dit gamma (afhankelijk van de markt) die gebaseerd zijn op de 1.5 en 2.0 BlueHDi-motoren: BlueHDi 130 S&S met handgeschakelde 6-versnellingsbak, de basisversie van het gamma en de enige motor met handgeschakelde 6-versnellingsbak;

 • BlueHDi 130 S&S EAT8;
 • BlueHDi 160 S&S EAT8;
 • BlueHDi 180 S&S EAT8
Peugeot prijst 508 Sport EngineeredPeugeot prijst 508 Sport Engineered
14 januari 2021
Peugeot 508 nu als Avantage SeriesPeugeot 508 nu als Avantage Series
5 juni 2020
Peugeot introduceert 508 HybridPeugeot introduceert 508 Hybrid
5 september 2019
Peugeot 508 is leaseauto van 2019Peugeot 508 is leaseauto van 2019
29 mei 2019
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum