28 september 2022
Opel Astra
Nieuws

Opel Astra

Opel onthult Astra GSe

28 september 2022 - Na de aankondiging dat Opel het label GSe nieuw leven inblaast als een submerk voor sportieve, geƫlektrificeerde modellen, geeft Opel nu informatie en beelden vrij van de eerste nieuwe GSe-modellen: de nieuwe Opel Astra GSe en de nieuwe Opel Astra Sports Tourer GSe. Als plug-in hybrides beloven de nieuwkomers een balans tussen rijcomfort en prestatiegerichte rijkwaliteiten, met oog voor het milieu.

Op zoek naar een Opel Astra 1.6 Hybrid GS Line?
bynco heeft er 37 vanaf € 32.490,-

Opel Astra 1.6 Hybrid GS Line

Met een systeemvermogen van 165 kW (225 pk) en een maximumkoppel van 360 Nm (WLTP1 gecombineerd brandstofverbruik: 1,1-1,2 l/100 km, CO2-emissie 25-26 g/km; voorlopige waarden) kunnen de nieuwe Astra GSe en de Astra Sports Tourer GSe prat gaan op goede cijfers.

Opel Astra

In vergelijking met hun Astra-broers en -zussen zouden de GSe-modellen wendbaarder en nauwkeuriger; de besturing, ophanging en remmen reageren onmiddellijk en voorspelbaar op elke beweging van de bestuurder. Beide Opel Astra GSe-modellen danken hun rijeigenschappen vooral aan het speciale, 10 millimeter verlaagde onderstel.

De sportieve afstelling van de besturing is specifiek voor GSe-modellen. De oliegevulde schokdempers van de voor- en achterwielophanging beloven zowel een sportieve als een comfortabele rijervaring. De dempers zijn voorzien van FSD (Frequency Selective Damping), waardoor verschillende dempingskarakteristieken bij hoge frequenties (suspension control) versus lage frequenties (body control) mogelijk zijn. Ook de ESP-instellingen zijn exclusief voor GSe-modellen, waarbij de activeringsdrempel naar boven is aangepast om tegemoet te komen aan het rijgedrag van de bestuurder.

Met de nieuwe generatie Astra maakt Opel een designstatement: de kenmerkende designdetails van de GSe geven hem een krachtiger uiterlijk. De lichtmetalen 18-inch wielen, geïnspireerd op die van de Manta GSe-concept, de specifieke voorbumper en het GSe-embleem op de achterklep laten geen twijfel bestaan over het karakter. In het interieur worden de sportieve ambities onderstreept door de met Alcantara beklede sportstoelen voorin. Deze zijn niet alleen uniek voor de GSe.

Opel Astra

Ooit was het Opel GSe-label een afkorting van 'Grand Sport Einspritzung' (Grand Sport Inspuiting), zoals bij de Opel Commodore GS/E en de Opel Monza GSE. Nu maakt GSe een comeback als submerk voor sportieve modellen van Opel, waarbij GSe staat voor 'Grand Sport electric'.

XLLease
XLLease