14 december 2018
Feedback
Opel Astra

Forum Opel Astra

Reacties van eigenaren

  

, datum: 7 april 2018

Ervaring met auto: In het afgelopen jaar twee nieuwe Opel Astra's van dit type (K) gehad en met beide helaas niets anders dan ellende.

Alles begon met een nieuwe 1.0 turbo Innovation. Hierin heb ik welgeteld 8 dagen zonder problemen kunnen rijden. Hierna begonnen de problemen met kraken in het interieur en valse meldingen van het systeem wat aanrijdingen moet detecteren en voorkomen. Als er geen auto op de weg te bekennen was, dacht de Astra dat een aanrijding zou dreigen en gaf hiervan melding en ging remmen. Dit heeft voor levensgevaarlijke situaties gezorgd. De auto is zo'n 15 tot 20 keer terug geweest naar verschillende dealers. Ook Opel Nederland heeft zich ermee bemoeid, maar tot oplossingen kwam het helaas niet.

Uiteindelijk een andere Astra gekregen, 1.4 turbo, maar ook die auto heeft diverse problemen.

Als het enigszins koud is werken diverse (veiligheids)systemen in de auto niet meer. Meldingen zoals:
- Lane departure systeem niet beschikbaar;
- Forward Collision-systeem niet beschikbaar;
- Geen verkeerstekendetectie - Sensor geblokkeerd;
zijn meldingen die eerder regel dan uitzondering zijn. Vocht in de camera is volgens Opel normaal, waardoor de systemen niet correct werken of gokjes nemen.

Evenals een inhoudende en hikkende 1.4 turbo motor, volgens Opel het karakteristiek van de motor en er zou harder gereden moeten worden. Bij het optrekken houdt de motor continu in en stationair met er bij koude motor zelf gas bijgegeven worden, omdat deze anders bijna afslaat. Bij Opel is dit allemaal normaal.

De tweede Astra gaat er nu ook uit en voor mij absoluut geen Opel meer.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.4 Turbo Innovatoin
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand24.000 km

Betrouwbaarheid1
Comfort7
Motor3
  
  

, datum: 10 juli 2017

Ervaring met auto: Werkelijk een heerlijke auto om in te rijden!

Nieuw
Uitvoering1.4 Inovation
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand5.000 km
DealerHofplein

Betrouwbaarheid10
Comfort10
Motor10
  
 
Reactie van: Vanesj66, datum: 7 februari 2018

Antwoord: Konden wij dit ook maar zeggen. Helaas hebben wij sinds september 2016 een kat in de zak gekocht. Staan nu in 1 jaar en 5 maanden al voor de derde reparatie in de garage. Olielekkage fabriek af, alle ruitenwissers verdroogd en vervangen en deze week draagarmen, stabilisatorstangen en rubbers vervangen. Allemaal binnen de garantie van twee jaar maar na 16 september gaan we zelf opdraaien voor alle kosten. Vrees met grote vrezen.

Reageer
  

, datum: 12 mei 2017

Ervaring met auto: Je beleeft het rijden in een hogere klassen.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.4 Turbo
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand5.000 km
DealerHofplein

Betrouwbaarheid10
Comfort10
Motor10
  
  

, datum: 19 februari 2016

Ervaring met auto: Mooie, veilige en voor een 1.0 turbo motor prima prestaties. Wat beter kan is een 6 versnellingsbak monteren.

Nieuw
Uitvoering1.0 Turbo
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand1.500 km
DealerBroekhuis

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor9
  
 
Reactie van: Rondezwart, datum: 3 maart 2016

Antwoord: Eens! Uitstekende auto. Mijn minpunt is een tam aanvoelende 1.4 turbo 150 pk motor.

 
Reactie van: Jacques, datum: 5 maart 2016

Antwoord: Ook voor ons... een prima auto waar weinig fout aan is. Ik sluit me ook aan bij vorige schrijvers dat de motoren op zuinigheid zijn afgesteld en daardoor lui aanvoelen.

 
Reactie van: Keesdemos, datum: 23 december 2017

Antwoord: Sinds november 2015 in het bezit van een 1.4 Turbo. Omdat ik hiervoor een Saab 2.3 Turbo had, ging mijn voorkeur uit naar een 1.6 Turbo. Deze is in Nederland echter alleen leverbaar in een station uitvoering. De 1.4 bevalt echter wel goed. Weinig minpunten. Inmiddels 30.000 km afgelegd zonder enig probleem.

Wel jammer is dat het infotainment system geen Android Auto herkent. Dit was wel toegezegd! Ook werkt de automatische verlichting niet altijd correkt. Soms ben ik halverwege de tunnel (N14 Den Haag) voordat de lampen aangaan. Is volgens Opel (Motorhuis) niets aan te doen? Verder heel tevreden. Hopelijk rijden wij net zo veel kilometers als met de Saab (200k).

Reageer