11 september 2014
Opel Karl

Opel Karl

Opel kondigt Karl aan

Autozine
11 september 2014 | Opel breidt medio volgend jaar zijn lijn compacte modellen uit met de Karl. Dit is een nieuwe vijfdeurs auto. De naam stamt van Karl Opel, de zoon van oprichter Adam Opel. De Karl wordt het nieuwe instapmodel van Opel.

Op zoek naar een Opel Karl?
bynco heeft er 40 vanaf € 7.295,-

Opel Karl

"Karl is een korte, energieke en pakkende naam, die perfect bij de waarden van het merk Opel past: Duits, spannend en toegankelijk", zegt Tina Müller, Chief Marketing Officer bij Opel. "Met de Karl, de ADAM en de nieuwe Corsa, die allemaal in minder dan dertig maanden werden klaargestoomd voor de markt, zal Opel vanaf volgend jaar het sterkste aanbod ooit hebben in het segment van compacte auto's", vervolgt Müller.

Opel Karl

De Opel Karl heeft een lengte van 3,68 meter en biedt plek aan vier of vijf inzittenden. Het is het nieuwe instapmodel van Opel en een aanvulling op de Corsa en de ADAM. Met een lengte van ongeveer 4 meter belooft de Corsa comfort en een goed evenwicht tussen buitenafmetingen en binnenruimte in een gezinsvriendelijke vijfdeurs carrosserie of een sportieve coupéachtige driedeurs.

De naam Karl is een ode aan een van de zonen van Adam Opel, die het bedrijf oprichtte in 1862. Terwijl Adam Opel van Opel de grootste Duitse fietsenfabrikant maakte, waagden zijn zonen Carl, Wilhelm en Friedrich in 1898 de overstap naar de autosector. Een jaar later presenteerden de gebroeders Opel hun eerste auto.

AutoCoach
Opel brengt KARL 120 Jaar Editie uitOpel brengt KARL 120 Jaar Editie uit
13 juni 2019
Opel onthult Karl RocksOpel onthult Karl Rocks
12 september 2016
Opel Karl krijgt IntelliLink-systeemOpel Karl krijgt IntelliLink-systeem
16 december 2015
Opel verlaagt uitstoot KarlOpel verlaagt uitstoot Karl
18 augustus 2015
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum