18 augustus 2015
Opel Karl

Opel Karl

Opel verlaagt uitstoot Karl

Autozine
18 augustus 2015 | De CO2-uitstoot van de nieuwe Opel KARL is naar beneden bijgesteld. De stadsauto verbruikt nu 4,1 l/100 km, wat overeenkomt met een CO2-uitstoot van 94 gram per kilometer (was 99 g/km). De Opel KARL staat in de showroom voor een prijs vanaf 10.595 euro.

Op zoek naar een Opel Karl?
bynco heeft er 47 vanaf € 7.295,-

Opel Karl

De Opel KARL is voorzien van een 1.0 ecoFLEX benzinemotor die speciaal voor dit model is ontwikkeld. De volledig uit aluminium opgetrokken driecilinder krachtbron maakt deel uit van Opels nieuwe ECOTEC-familie. De 1.0 ECOTEC levert 55 kW (75 pk) en is gekoppeld aan een handbediende vijfversnellingsbak. Met het ecoFLEX-pakket blijft het brandstofverbruik beperkt tot 4,1 l/100 km in de gecombineerde cyclus (NEDC). Dat komt neer op een CO2-emissie van 94 g/km. Daarmee is de 839 kilo wegende Opel KARL goed voor een fiscale bijtelling van 20 procent bij zakelijk gebruik.

Opel Karl

De ingenieurs stelden tijdens de ontwikkelingsfase alles in het werk om geluiden en trillingen te beperken. Het blok met een lage resonantie, de tweedelige oliecarter, de in de cilinderkop geïntegreerd uitlaatspruitstuk en de geluidsabsorberend nokkenasdeksel dragen bij aan het karakter van de 1.0 ECOTEC.

Het 3,68 meter lange model biedt standaard ruimte aan vijf personen en maximaal 1.013 liter laadvolume met een neergeklapte achterbank. Hij wordt standaard geleverd met ABS, tractiecontrole TC Plus, stabiliteitscontrole ESP Plus en Hill Start Assist. Het veiligheidsniveau wordt verhoogd met de optionele rijstrookassistent en de mistlampen met geïntegreerde bochtverlichting. Het comfort kan worden uitgebreid met voorzieningen als een met leder bekleed stuurwiel, stuurverwarming en stoelverwarming. De standaard City Mode van de snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging vermindert de stuurinspanning in stadsverkeer, terwijl de optionele parkeerhulp ongewenste aanrijdingen tijdens het parkeren helpt te voorkomen. De cruise control met snelheidsbeperking is een handige voorziening om de toegestane maximumsnelheid niet te overschrijden en is ook standaard op alle uitvoeringen.

Opel Karl

Begin 2016 is de Opel KARL tevens leverbaar met het IntelliLink-infotainmentsysteem van de nieuwste generatie en de persoonlijke connectiviteits- en hulpverleningsdienst Opel OnStar is vanaf nu reeds te bestellen. Vooral laatstgenoemde voorziening, waarmee de KARL onder meer fungeert als een 4G WiFi hotspot, is bijzonder in deze klasse.

AutoCoach
Opel brengt KARL 120 Jaar Editie uitOpel brengt KARL 120 Jaar Editie uit
13 juni 2019
Opel onthult Karl RocksOpel onthult Karl Rocks
12 september 2016
Opel Karl krijgt IntelliLink-systeemOpel Karl krijgt IntelliLink-systeem
16 december 2015
Opel KARL beschikbaar via private leaseOpel KARL beschikbaar via private lease
15 april 2015
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum