12 september 2016
Opel Karl

Opel Karl

Opel onthult Karl Rocks

Autozine
12 september 2016 | Opel presenteert de KARL ROCKS. Het uiterlijk valt op door SUV-achtige kenmerken, zoals stoerdere bumpers, wielkastverbreders en beschermpanelen op de flanken. Ook biedt deze nieuwe modelvariant een hogere zitpositie door een 18 millimeter grotere bodemvrijheid ten opzichte van de KARL. En ook voor deze nieuwkomer van Opel is de connectiviteit van niveau, aangezien hij leverbaar is met Opel OnStar en een R 4.0 IntelliLink infotainmentsysteem. Opel presenteert de nieuwe KARL ROCKS op de komende Autosalon van Parijs (1 tot en met 16 oktober 2016).

Op zoek naar een Opel Karl?
bynco heeft er 40 vanaf € 7.295,-

Opel Karl

Met aanpassingen aan het design onderscheidt de KARL ROCKS zich niet alleen van de reguliere KARL, maar ook van zijn concurrenten. De zilverkleurige dakrails, stoere bumpers (de voorbumper is voorzien van nieuw ontworpen mistlampen), wielkastverbreders en tweekleurige lichtmetalen 15-inch wielen passen bij de designdetails van Opel, zoals de kenmerkende 'blade', die voor de achterwielen ombuigt naar boven.

Opel Karl

De 'SUV'-uitstraling van de carrosserie komt terug in het interieur. De stoelen zijn bekleed met 'Favo'-stof, waarvan het dessin een honingraatmotief heeft. Deze stof is exclusief voor de KARL ROCKS. Voor extra allure zorgen de dorpelbeschermers van de voorportieren en de hoogglanzende rand rond de audio-unit. Met radio R 4.0 IntelliLink, is navigatie via Apple CarPlay mogelijk met Apple Maps. Verder is de KARL ROCKS leverbaar met Opels persoonlijke connectiviteits- en service-assistent Opel OnStar.

Opel Karl

De Opel KARL ROCKS biedt een hogere zitpositie door de 18 millimeter grotere bodemvrijheid. In- en uitstappen gaat daardoor ook gemakkelijker en de bestuurder heeft net even beter zicht op de weg. Verder biedt de nieuwkomer het praktische gebruiksgemak van vijf deuren, vijf zitplaatsen, compacte buitenafmetingen en een riante bagageruimte. Zo nodig kan de achterbank in ongelijke delen (40:60) worden neergeklapt, zodat een bagageruimte van maximaal 1.013 liter (tot aan het dak) ontstaat.

Opel Karl

Opels stoere Benjamin is voorzien van alle veiligheids- en comfortvoorzieningen van de reguliere KARL. De standaard aanwezige City-modus maakt met een druk op de knop de besturing lichter, wat manoeuvreren in druk stadsverkeer makkelijk maakt. Ook Park Assist is leverbaar en helpt de bestuurder bij het parkeren door met een geluidssignaal te waarschuwen voor obstakels bij achteruitrijden. Ook cruise control met snelheidsbegrenzer is leverbaar in de KARL ROCKS.

Opel brengt KARL 120 Jaar Editie uitOpel brengt KARL 120 Jaar Editie uit
13 juni 2019
Opel Karl krijgt IntelliLink-systeemOpel Karl krijgt IntelliLink-systeem
16 december 2015
Opel verlaagt uitstoot KarlOpel verlaagt uitstoot Karl
18 augustus 2015
Opel KARL beschikbaar via private leaseOpel KARL beschikbaar via private lease
15 april 2015
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum