14 december 2018
Feedback
Opel Karl

Forum Opel Karl

Reacties van eigenaren

  

, datum: 13 augustus 2018

Ervaring met auto: Open Karl is een slecht product. Achteras kraakt en blijft kraken. Herhaald naar dealer geweest. Verstelbare stoel blijft vanzelf omhoog komen. Is al vervangen, gaat gewoon door. ALLER grootste ergenis: de airo werkt niet bij hoge temperaturen (!). Al 4 zomers hetzelfde. Bij langere rit (b.v. 2-3 uur) smoort de airo. Hij kan zijn water niet kwijt. Opel heeft er nog nooit van gehoord!
Never meer zo'n waardeloze Frans-Duitse-Koreaan. Waardeloze opvolging van Opel service (in Belgie).

Nieuw
Uitvoering1.0
Bouwjaar2015
In bezit3 jaar
KM-stand56.000 km
DealerMotorhuis

Betrouwbaarheid5
Comfort4
Motor6
  
 
Reactie van: Fam. Weerenbeck, datum: 16 oktober 2018

Antwoord: Wij hebben Karl december 2018 gekocht. Mijn zoon en ik samen. Netjes alles volgens het boekje gedaan. In september 2018 jaar jaarbeurt gehad. De auto gaf schurend geluid rechts voor. Remblokken hoefden niet vervangen konden nog 10.000km mee. Nu een maand later weer terug geluid wordt erger. En tot grote ergernis is nu de remschijf beschadigd. Dit alles volgens de dealer onze schuld! Te pittige rijstijl volgens hen. Er staat nu 25.000 km op de teller. Wij krijgen de rekening 350 excl btw. Ik vind dit niet kunnen. Iemand hier ook last van gehad?

Reageer
  

, datum: 31 mei 2018

Ervaring met auto: Onze Opel Karl PT-309-J uit september 2017 wilde ineens niet meer starten op 20 mei jl. Hij gaf niets, geen geluidje niets, totale stilte. Pas na de derde keer starten konden we wegrijden met het emissie symbool aan. Wij schrokken hier enorm van. Dit symbool bleef nog de dag erna branden tot het ineens weer uit ging. De Opel Dealer Gouda Motorhuis heeft niets kunnen vinden en daar kunnen wij het ermee doen. Het kunnen wel 250 soorten storingen zijn enz... Ze hebben geen idee. Nu de importeur benaderd.

Nieuw
Uitvoering1.0 Start/Stop Editi
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand14.000 km
DealerMotorhuis

Betrouwbaarheid3
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Ruud. Theunissen, datum: 18 oktober 2018

Antwoord: Ik heb hetzelfde probleem. Start opeens niet meer. Geen geluidje niets. Staat nu al een week bij garage. Is het bij jullie al opgelost?

Reageer
  

, datum: 17 maart 2018

Ervaring met auto: Ik heb een Karl Inovation uit 2017 model 2018 en mijn vraag is er zit voor en achter elektrisch bedienbare ramen in moeten daar de schakelaars niet van verlicht zijn? En bij het achteruit rijden hoor je wel een signaal, maar af en toe ook een beeld. Moet dat ook niet altijd zijn als je achteruit rijdt?

Verder, als het start stop systeem ingeschakeld is en je bij een verkeerslicht staat te wachten slaat hij gewoon aan zonder dat er wat gebeurt. Dat is toch niet goed? Moet toch pas als je het koppelingspendaal weer intrapt aanslaan? Graag u bevindingenen ik kijk uit naar de reacties. mvg Jan

Nieuw
UitvoeringInovation 1000
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand17.000 km
DealerOrange

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Chantalsmits14, datum: 31 augustus 2018

Antwoord: Ik heb hetzelfde probleem met het start stopsysteem. 8 a 9 van de 10 keer doet hij het niet en als hij het wel doet springt hij heel snel weer uit zichzelf aan. Met andere woorden, compleet niet redabel. Zo rijd ik niet zuiniger waarvoor ik hem heb aangeschaft. Nu naar de geschillencommissie. Mag ik vragen wat ze bij jou zeggen? (waardoor dit komt)? Het ligt waarschijnlijk aan een te kleine accu en dynamo, waardoor de auto dit systeem niet kan 'onderhouden'

Reageer
  

, datum: 29 januari 2018

Ervaring met auto: Ik heb een Opel Karl 1.0 ecoFLEX Edition Green Lime Metallic uit 2015 (nieuw gekocht). Schakelen naar z'n achteruit gaat steeds moeilijker (alsof hij niet pakt). Hoor ook raar krakend geluid rechtsachter bij remmen en over drempels rijden. Heb het na laten kijken, maar konden niets vinden. Heb ook heel veel last van condens binnen op de ramen. Heb ik opgelost door raamspoilers te plaatsen (kan het raam op een kiertje blijven). Maar verder vind ik het een heerlijk, zuinig, krachtig, zeer ruim karretje.

Nieuw

Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
DealerKouwen

Betrouwbaarheid5
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Nvblijswijk, datum: 5 maart 2018

Antwoord: Ik ben vandaag geweest voor een kleine eeste beurt. Het gekraak rechts achter is de ankerplaat van de remmen. Is bekend euvel bij de Opel Karl, deze wordt onder de garantie vervangen samen met de remcilinder.

Reageer
  

, datum: 26 januari 2018

Ervaring met auto: Helaas een afrader. Helaas omdat we deze auto via private lease voor 4 jaar hebben getekend. Auto nu iets meer dan een jaar in bezit en aantal mankementen stapelen zich op.

Begon met gekraak ergens rond de achteras als je hobbels nam. Remkabelbehuizing vervangen. Heeft even geholpen maar is weer terug. Nu bij remmen een onplezierig geluid (alsof remvoering al weg is maar staat pas 28.000 km op de teller), ventilator doet het alleen nog in stand 4. Start/stop systeem doet het meer niet dan wel (en ja, ik weet hoe je hem activeert).

Hiervoor 2x Toyota gehad waarbij na 120.000 km nog steeds niets aan mankementen te melden viel. Kortom, dit was mijn eerste en tevens laatste Opel. Opel garage is wel netjes maar ook wat laconiek. Alsof ze niet beter weten dan dat Opels nieuw uit de fabriek issues vertonen. Jammer. Binnenkort eens navragen of ik (al dan niet met het betalen van een boete) het private lease contract voortijdig kan beeindigen.

Reageer Nieuw

Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
DealerKouwen

Betrouwbaarheid4
Comfort7
Motor7
  
  

, datum: 5 januari 2018

Ervaring met auto: Kraakt aan de achterkant.

Nieuw

Bouwjaar2015
In bezit2 jaar
KM-stand24.000 km
DealerStam

Betrouwbaarheid10
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Johansangers, datum: 13 januari 2018

Antwoord: Is het probleem van kraken/piepen opgelost door de opel dealer?
mvg,

 
Reactie van: Johansangers, datum: 13 januari 2018

Antwoord: Mijn vraag is het probleem van piepen/kraken opgelost door de opel dealer ik heb er ook last van vooral als het onder de 6 graden dan piep/kraak de rechter achterkant bij heuvels en ook kleine kuilen in het wegdek.
mvg
Johan

 
Reactie van: Sjaak. Sk, datum: 19 januari 2018

Antwoord: Ik heb dit ook: kraken piepen rechts achter, heb ook een irritant geluid bij remmen rechts achter, ben 2x hiervoor bij de dealer geweest daar kan men niks ontdekken. Handrem kabel hebben ze wel wat aan gedaan, die zou ergens tegen aan komen deze is nu beter vast gezet.

Rrritante geluid bij remmen rechtsachter zijn de remmen. Achter schoongemaakt, dit heeft een paar dagen geholpen maar het geluid bij remmen is weer terug.

 
Reactie van: Pt, datum: 15 juni 2018

Antwoord: Hier ook piepen en kraken en een schurend geluid vanuit achteren, zwaar irritant. Piepen is van de handremkabel afkomstig (rubberdoorvoermantel) en het schurende geluid komt van de ankerplaten vandaan. Hierin zit een te grote tolerantie met een schurend geluid als gevolg. Is bekend bij de fabriek en dealers!

Na een officiele klacht te hebben ingediend bij Opel, nul op rekest gekregen, net uit de garantie dus een reparatie van circa euro 1.000,=, geen enkele coulance van Opel Nederland. Overigens ook zeer slecht te woord gestaan door de klantenservice, blamage.

Dealer heeft diverse pogingen en wil ook echt meedenken om gehoor te krijgen maar boekt ook geen voortgang.

Reageer
  

, datum: 2 januari 2018

Ervaring met auto: In september 2017 een nieuwe Karl Innovation gekocht. Nu staat er al 7000 km op de teller. Ik ga met veel plezier in dit zeer pittige karretje op stap. Bij 120 km/u is de auto echt stil te noemen en wat mij erg aanspreekt is dat je dat je geen flauw idee hebt dat je in een drie-cilinder zit. Ik heb hiervoor een Aygo gehad, maar die kan nog niet in de schaduw van deze Karl staan. Zuinig, stil en vlot!

Ervaring met verkoop: Ga ook rijden met de Karl voor je beslist. Absoluut de moeite waard.

Nieuw

Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand7.000 km
DealerMotorhuis

Betrouwbaarheid8
Comfort7
Motor9
  
 
Reactie van: Willemvanengelen, datum: 16 februari 2018

Antwoord: Helemaal gelijk! Ik rijd al twee jaar met de Karl en bevalt me prima. Alle klachten hier: heb ik geen last van, prima karretje!

Reageer
 
 
« 1 2 »