22 februari 2019
Opel Karl

Forum Opel Karl

Reacties van eigenaren

  

, datum: 3 januari 2019

Ervaring met auto: Auto is erg vochtig. Moet altijd de airco aanzetten.

Uitvoering1.0
Bouwjaar2018
In bezit1 jaar
KM-stand2.000 km

Betrouwbaarheid5
Comfort5
Motor6
  
 
Reactie van: F. Jansie, datum: 7 februari 2019

Antwoord: De auto is inderdaad zonder gebruik van de airco altijd vochtig. Maar wat mij het meest irriteert is dat hij wel heel erg windgevoelig is. Bij sterke wind dwarrelt je als een zak chips over de weg. Spijt van deze aankoop.

  

, datum: 3 januari 2019

Ervaring met auto: Auto is heel vochtig moet altijd de airco aanzetten. Echt met een auto uit 2018 dit mag toch niet.

Uitvoering1.0
Bouwjaar2018
In bezit1 jaar
KM-stand2.000 km

Betrouwbaarheid5
Comfort5
Motor7
  
  

, datum: 13 augustus 2018

Ervaring met auto: Open Karl is een slecht product. Achteras kraakt en blijft kraken. Herhaald naar dealer geweest. Verstelbare stoel blijft vanzelf omhoog komen. Is al vervangen, gaat gewoon door. ALLER grootste ergenis: de airo werkt niet bij hoge temperaturen (!). Al 4 zomers hetzelfde. Bij langere rit (b.v. 2-3 uur) smoort de airo. Hij kan zijn water niet kwijt. Opel heeft er nog nooit van gehoord!
Never meer zo'n waardeloze Frans-Duitse-Koreaan. Waardeloze opvolging van Opel service (in Belgie).

Uitvoering1.0
Bouwjaar2015
In bezit3 jaar
KM-stand56.000 km
DealerMotorhuis

Betrouwbaarheid5
Comfort4
Motor6
  
 
Reactie van: Fam. Weerenbeck, datum: 16 oktober 2018

Antwoord: Wij hebben Karl december 2018 gekocht. Mijn zoon en ik samen. Netjes alles volgens het boekje gedaan. In september 2018 jaar jaarbeurt gehad. De auto gaf schurend geluid rechts voor. Remblokken hoefden niet vervangen konden nog 10.000km mee. Nu een maand later weer terug geluid wordt erger. En tot grote ergernis is nu de remschijf beschadigd. Dit alles volgens de dealer onze schuld! Te pittige rijstijl volgens hen. Er staat nu 25.000 km op de teller. Wij krijgen de rekening 350 excl btw. Ik vind dit niet kunnen. Iemand hier ook last van gehad?

  

, datum: 31 mei 2018

Ervaring met auto: Onze Opel Karl PT-309-J uit september 2017 wilde ineens niet meer starten op 20 mei jl. Hij gaf niets, geen geluidje niets, totale stilte. Pas na de derde keer starten konden we wegrijden met het emissie symbool aan. Wij schrokken hier enorm van. Dit symbool bleef nog de dag erna branden tot het ineens weer uit ging. De Opel Dealer Gouda Motorhuis heeft niets kunnen vinden en daar kunnen wij het ermee doen. Het kunnen wel 250 soorten storingen zijn enz... Ze hebben geen idee. Nu de importeur benaderd.

Uitvoering1.0 Start/Stop Editi
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand14.000 km
DealerMotorhuis

Betrouwbaarheid3
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Ruud. Theunissen, datum: 18 oktober 2018

Antwoord: Ik heb hetzelfde probleem. Start opeens niet meer. Geen geluidje niets. Staat nu al een week bij garage. Is het bij jullie al opgelost?

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 17 maart 2018

Ervaring met auto: Ik heb een Karl Inovation uit 2017 model 2018 en mijn vraag is er zit voor en achter elektrisch bedienbare ramen in moeten daar de schakelaars niet van verlicht zijn? En bij het achteruit rijden hoor je wel een signaal, maar af en toe ook een beeld. Moet dat ook niet altijd zijn als je achteruit rijdt?

Verder, als het start stop systeem ingeschakeld is en je bij een verkeerslicht staat te wachten slaat hij gewoon aan zonder dat er wat gebeurt. Dat is toch niet goed? Moet toch pas als je het koppelingspendaal weer intrapt aanslaan? Graag u bevindingenen ik kijk uit naar de reacties. mvg Jan

UitvoeringInovation 1000
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand17.000 km
DealerOrange

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Chantalsmits14, datum: 31 augustus 2018

Antwoord: Ik heb hetzelfde probleem met het start stopsysteem. 8 a 9 van de 10 keer doet hij het niet en als hij het wel doet springt hij heel snel weer uit zichzelf aan. Met andere woorden, compleet niet redabel. Zo rijd ik niet zuiniger waarvoor ik hem heb aangeschaft. Nu naar de geschillencommissie. Mag ik vragen wat ze bij jou zeggen? (waardoor dit komt)? Het ligt waarschijnlijk aan een te kleine accu en dynamo, waardoor de auto dit systeem niet kan 'onderhouden'

 
Reactie van: Klerk43, datum: 18 december 2018

Antwoord: Als de accu onder de 70% komt werkt SS niet meer, helemaal goed dus.

  

, datum: 29 januari 2018

Ervaring met auto: Ik heb een Opel Karl 1.0 ecoFLEX Edition Green Lime Metallic uit 2015 (nieuw gekocht). Schakelen naar z'n achteruit gaat steeds moeilijker (alsof hij niet pakt). Hoor ook raar krakend geluid rechtsachter bij remmen en over drempels rijden. Heb het na laten kijken, maar konden niets vinden. Heb ook heel veel last van condens binnen op de ramen. Heb ik opgelost door raamspoilers te plaatsen (kan het raam op een kiertje blijven). Maar verder vind ik het een heerlijk, zuinig, krachtig, zeer ruim karretje.


Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
DealerKouwen

Betrouwbaarheid5
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Nvblijswijk, datum: 5 maart 2018

Antwoord: Ik ben vandaag geweest voor een kleine eeste beurt. Het gekraak rechts achter is de ankerplaat van de remmen. Is bekend euvel bij de Opel Karl, deze wordt onder de garantie vervangen samen met de remcilinder.

  

, datum: 26 januari 2018

Ervaring met auto: Helaas een afrader. Helaas omdat we deze auto via private lease voor 4 jaar hebben getekend. Auto nu iets meer dan een jaar in bezit en aantal mankementen stapelen zich op.

Begon met gekraak ergens rond de achteras als je hobbels nam. Remkabelbehuizing vervangen. Heeft even geholpen maar is weer terug. Nu bij remmen een onplezierig geluid (alsof remvoering al weg is maar staat pas 28.000 km op de teller), ventilator doet het alleen nog in stand 4. Start/stop systeem doet het meer niet dan wel (en ja, ik weet hoe je hem activeert).

Hiervoor 2x Toyota gehad waarbij na 120.000 km nog steeds niets aan mankementen te melden viel. Kortom, dit was mijn eerste en tevens laatste Opel. Opel garage is wel netjes maar ook wat laconiek. Alsof ze niet beter weten dan dat Opels nieuw uit de fabriek issues vertonen. Jammer. Binnenkort eens navragen of ik (al dan niet met het betalen van een boete) het private lease contract voortijdig kan beeindigen.


Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
DealerKouwen

Betrouwbaarheid4
Comfort7
Motor7
  
 
Reactie van: Nevilleschnitzler, datum: 11 januari 2019

Antwoord: Heb zelf ook een Karl. Nu 1 jaar en een maand 31.000 km gereden zonder een enkel probleem. starten wel motor even warm laten worden dus niet met scheurende banden wegrijden. Helemaal geen last van vocht in de auto. Blijkt dat sommige mensen de ventilatie niet weten te gebruiken en dus altijd met beslagen ramen rijden. Gewoon dom.

Rijd zelf niet als een bejaarde, maar op de snelweg meestal tussen 100 en 120 of 130. Neem drempels wel rustig. Nu hoor ik een ratelend geluid bij het wegrijden alsof er een hitte schild bij de uitlaat trilt. Volgende week naar de garage, altijd prima service. Amersfoort.

Verder nooit problemen. Fijne zuinige vlotte Kar(L). Verder heeft deze Karl niets met PSA te maken. De volgende als er een volgende komt wel. Voor mij dan geen Franse Opel ga dan over op een Jap.

 
Reactie van: Matthias. Db, datum: 15 februari 2019

Antwoord: Dat ratelende geluid heb ik ook! Alleen tussen 2 en 3 duizend toeren wanneer je de wagen laat uitbollen. Zeer raar...

Voor de rest een zeer fijne wagen waar ik tot nu toe geen problemen mee gehad heb!
(55.000km)

 
 
« 1 2 3 »