22 februari 2020
Opel Karl

Forum Opel Karl

Reacties van eigenaren

  

, datum: 1 januari 2020

Ervaring met Karl: Met de reserve sleutel krijg je niet alle portieren geopend. Weet er iemand hoe je dat aanpast?


Brandstofbenzine
Bouwjaar2020
In bezit1 jaar
KM-stand54.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 31 december 2019

Ervaring met Karl: Tot nu toe prima auto redelijk zuinig.

Uitvoering1.0 EcoFLEX Edition
Brandstofbenzine
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand25.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor7
  
  

, datum: 5 december 2019

Ervaring met Karl: Ik ben zeer slecht te speken over deze auto. Vorige winter waren de autoruiten bevroren. Ik startte eerst de motor om vervolgens de ruiten te gaan krabben. Deed de autodeur dicht en ging aan de gang. Toen ik klaar was wilde ik de deur open maken, maar dat ging niet, was automatisch op slot gegaan. Geen reserve sleutel bij de hand, ANWB moeten bellen.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
DealerSprankhuizen

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Mark, datum: 6 december 2019

Antwoord: Waarom geeft u de auto de schuld van uw fouten?

Het is dom om de auto te starten en er niet in te gaan zitten.

Het is ZEER slecht voor de motor om deze langer dan noodzakelijk koud te laten draaien. Eerst starten en dan ramen krabben is het domste dat u kunt doen!

  

, datum: 13 september 2019

Ervaring met Karl: Leuke, vlotte auto.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Problemen met start/stop. Krijgen het niet gevonden.


Brandstofaardgas
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand18.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort8
Motor7
  
 
Reactie van: M. Troost93, datum: 26 oktober 2019

Antwoord: Helaas heb ik hetzelfde probleem. Startproblemen en het lijkt alsof de auto zelf bepaalt wat hij wil. Gisteren tot tweemaal toe zelfstandig, dus zonder mijn actie ineens een noodstop gemaakt in plaats van rustig afremmen. Passagier bijna gelanceerd.

Geeft te veel gas bij achteruitrijden. Diverse keren garage bezocht. Computermeting geeft geen afwijkingen aan. Mijn klacht wordt wel serieus genomen en heb nu voor het weekend een nieuwe auto meegekregen om de verschillen te ervaren. Met mijn auto worden proefritten gemaakt om te kijken of zij het lek boven water krijgen.

Prima hulp en service van #orange Motors. Aardige monteurs. Mocht het probleem niet worden gevonden dan koop ik weer een Corsa bij dezelfde garage waarmee ik altijd tevreden ben, evenals de service. Ik denk dat er een fabrieksfout in zit die niet gemeld wordt aan garagehouders.

Nieuwe vloermatten voor de Opel Karl?
Dat kan! Vanaf € 35,-
Just Carpets.nl

  

, datum: 27 augustus 2019

Ervaring met Karl: Heb in 2016 een Karl Edition gekocht. Ben heel tevreden over de rijeigenschappen, wat hier bij de meesten ook te zien is. Wel vind ik de kunststof materialen in de auto erg krasgevoelig. Heb in 3 jaar slechts 10.000 km gereden, voornamelijk ritten van meer dan 10 km. De auto staat dus veel stil (buiten). Ik herken het vochtprobleem niet.

Auto is wel teruggeroepen voor klep in de kachel die niet goed was. Heeft dat misschien een vochtprobleem opgelost? Thermostaat is nog onder garantie vervangen (duurde veel te lang voor hij op de 90°C zat). En vandaag (een zomerse dag) deed de airco het weer niet. Zoals ik ook bij een ander lees: vooral op warme dagen doet hij het niet... Wordt nog naar gekeken. Ik gebruik de airco alleen indien nodig en vind het dus ook wel snel dat hij nu al problemen heeft.

Vermoedelijk moet ik ook maar weer eens naar een Japanner kijken.

Uitvoering1.0 Edition
Brandstofbenzine
Bouwjaar2016
In bezit3 jaar
KM-stand10.000 km
DealerBroekhuis

Betrouwbaarheid5
Comfort7
Motor9
  
 
Reactie van: Wrozendaal, datum: 16 september 2019

Antwoord: Airco is een paar weken geleden bijgevuld met daarbij een fluorescerend middel. Vandaag viel de controle goed uit, er was geen lekkage te zien. Dus is het 'gewoon' een te lage druk geweest. Wellicht aan te bevelen uiterlijk elke 3 jaar de aircodruk te laten controleren en zo nodig te laten bijvullen. Kosten bij de dealer: 119 euro.

  

, datum: 22 mei 2019

Ervaring met Karl: Op basis van mijn Opel Karl uit 2017. Is de auto wat betreft rijeigenschappen en kracht zeer goed. Comfort is ook beter dan je zou verwachten van een kleine auto. En voor de bestuurder bovendien ruim. Eigen lengte = 185cm

Alleen het interieur is door de goedkope materialen o.a. plastic zo kwetsbaar en krasgevoelig dat ik er hoofdpijn van krijg. Hoe zuinig je er ook mee om gaat. 1x je voet ergens langs en je zit al met vegen langs de panelen.

Deze auto is rendabel wanneer je hem 2e hands goedkoop weet te kopen.

Uitvoering1.0
Brandstofbenzine
Bouwjaar2017
In bezit2 jaar
KM-stand32.500 km

Betrouwbaarheid7
Comfort6
Motor3
  
  

, datum: 3 januari 2019

Ervaring met Karl: Auto is erg vochtig. Moet altijd de airco aanzetten.

Uitvoering1.0
Brandstofbenzine
Bouwjaar2018
In bezit1 jaar
KM-stand2.000 km

Betrouwbaarheid5
Comfort5
Motor6
  
 
Reactie van: F. Jansie, datum: 7 februari 2019

Antwoord: De auto is inderdaad zonder gebruik van de airco altijd vochtig. Maar wat mij het meest irriteert is dat hij wel heel erg windgevoelig is. Bij sterke wind dwarrelt je als een zak chips over de weg. Spijt van deze aankoop.

 
Reactie van: Nevilleschnitzler, datum: 5 april 2019

Antwoord: Al in 1 jaar 33000 km in mijn Karl Rocks gereden 0 problemen. Geen enkel probleem met vocht, gewoon de blower 's morgens op voluit en de lucht richting voorruit en ramen. Na enkele min kan de blower op 2. Wat windgevoeligheid betreft niet meer problemen dan in de Renault Twingo van mijn dochter. Denk dat het ook aan je stuurmanskunst ligt. Fijne auto. Mag iets meer power. Een turbo zou geen kwaad kunnen.

 
Reactie van: Bobnuijten29, datum: 23 oktober 2019

Antwoord: Mijn ervaring is ook goed met de Opel Karl. In drie jaar tijd staat de teller op 160.000 km en heb nergens last van gehad. Geen vocht in de auto. Geen last van wind of zo. Airco doet het altijd. Leuke auto, maar ben nu wel toe aan iets anders, iets groters.

 
 1 

UnitedConsumers
Citroën C1 Citroën C1
★★★☆☆
Renault Twingo Renault Twingo
★★★☆☆
Peugeot 107Peugeot 107
★★★☆☆
Toyota Aygo Toyota Aygo
★★★☆☆
 

Info

Test

Techniek

Prijs