26 oktober 2016
Opel Insignia

Opel Insignia Grand Sport

Opel kondigt Insignia Grand Sport aan

Autozine
26 oktober 2016 | De nieuwe Opel Insignia Grand Sport zit in de laatste ontwikkelingsfase. Deze volgende generatie van Opels vlaggenschip is gebaseerd op een compleet nieuwe architectuur. Hij heeft een aanzienlijk langere wielbasis dan de huidige Insignia (meer dan negen centimeter langer) en de wielen zijn dichter bij de hoeken van de carrosserie geplaatst. Dankzij een kortere overhang voor en achter is hij echter maar 5,5 centimeter langer dan zijn voorganger. De met een centimeter vergrote spoorbreedte en drie centimeter lagere daklijn benadrukken het indrukwekkende voorkomen van de nieuwe Insignia. De nieuwe Opel Insignia Grand Sport staat in maart 2017 als wereldprimeur op de Autosalon van Genève.

Op zoek naar een Opel Insignia?
bynco heeft er 4 vanaf € 21.395,-

Opel Insignia

Opel Insignia

Het nieuwe vlaggenschip van Opel belooft een atletisch, sportief postuur. De grandeur van het vijfdeursmodel is al zichtbaar, ondanks de camouflage. Binnenruimte, gewichtsbesparing en efficiency stonden bovenaan de lijst met uitgangspunten voor de ingenieurs. Door lichte materialen toe te passen, hebben zij tot wel 175 kilogram gewichtsvermindering bereikt in vergelijking met de huidige Insignia. Het interieur is ruimer en het nieuwe model is voorzien van een groot aantal nieuwe, technologieën.

"De naam Opel Insignia Grand Sport zegt alles. Die geeft evenzeer de efficiënte dynamiek van de Monza Concept weer, als onze trots op de grote, magnifieke Opel-klassiekers van weleer: de Kapitän, Admiral en Diplomat", zegt Opels CEO Karl-Thomas Neumann.

Opel Insignia

Op de IAA van Frankfurt in 2013 gaf Opel al een kijkje in de toekomst, met de onthulling van de Monza Concept: licht, atletisch, efficiënt en met ultieme connectiviteit. Toen al een voorbode van wat Opel met zijn toekomstige modellen voor ogen had. De nieuwe Astra, uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2016, volgt dezelfde filosofie. Met de Insignia Grand Sport heeft Opel een nieuw potentieel succesvol model op stapel staan. Het nieuwe vlaggenschip staat op een hoger plan met zijn afmetingen, ruimte en comfort.

AutoCoach
Opel start productie vernieuwde InsigniaOpel start productie vernieuwde Insignia
14 september 2020
Opel opent orderboeken Insignia 2020Opel opent orderboeken Insignia 2020
17 maart 2020
Vernieuwde Opel Insignia in BrusselVernieuwde Opel Insignia in Brussel
9 januari 2020
Opel toont vernieuwde InsigniaOpel toont vernieuwde Insignia
4 december 2019
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum