30 oktober 2018
Opel Insignia

Opel Insignia

Nieuw infotainment voor Opel Insignia

Autozine
30 oktober 2018 | Opel zet een volgende stap op het gebied van infotainment met de introductie van zijn nieuwe Multimedia- en Multimedia Navi Pro-systemen in de Opel Insignia, het vlaggenschip van de Opel-familie. Insignia-rijders zijn voortaan up to date, dankzij de nieuwste connectiviteits- en in-car entertainmentvoorzieningen en realtime informatie over verkeer, tankstations, brandstofprijzen, parkeervoorzieningen/-prijzen en toltarieven. De systemen verschijnen later ook in andere modellen van Opel.

Op zoek naar een Opel Insignia?
bynco heeft er 4 vanaf € 21.395,-

Opel Insignia

De nieuwe infotainmentsystemen Multimedia en Multimedia Navi Pro zijn niet alleen modern op het gebied van functionaliteit, maar ook intuïtief in gebruik. Ze zijn nieuw vormgegeven en uitgevoerd met een grote kleuren-touchscreen van maximaal 8-inch in diameter. De bestuurder heeft zicht op het zogenaamde Driver Information Cluster; dit hogeresolutiescherm tussen de tellers heeft ook een maximaal formaat van 8-inch. Dit scherm is naar persoonlijke smaak in te delen en het optionele 8-inch scherm is áltijd voorzien van een head-up display, waarin bijvoorbeeld de navigatie-informatie en/of de informatie van Opel Eye assistentiesystemen kunnen worden weergegeven.

Opel Insignia

Multimedia Navi Pro vertegenwoordigt de nieuwe generatie van Opel-navigatiesystemen. Het systeem heeft onder meer "connected" navigatiediensten voor points-of-interest en bestemmingen, maar ook actuele verkeersinformatie, actuele brandstofprijzen, parkeerinformatie op de bestemming en online kaartupdates.

Indien het Multimedia Navi Pro systeem (bijvoorbeeld via een smartphone) verbonden is met het internet verzamelt Live Traffic verkeersinformatie vanuit meerdere bronnen. De doorstroming en de omstandigheden worden vrijwel realtime geactualiseerd en in de navigatie geïntegreerd. Daardoor is het systeem in staat om snel nauwkeurige en tijdige waarschuwingen en efficiëntere routes te bieden. Verder laat Live Traffic exact zien op welke delen van de route vertraging optreedt en wat daarvan de oorzaak is. Het navigatiesysteem maakt ook gebruik van informatie vanuit eerdere reizen, teneinde aankomsttijden nauwkeuriger te kunnen berekenen. Per jaar ontvangt de berijder ook vier gratis, 'over-the-air', kaartupdates.

De nieuwe systemen ondersteunen Apple CarPlay of Android Auto (zodra door Google gelanceerd in Nederland). Als aanvulling op de standaard AM/FM-radio is het Multimedia Navi Pro-systeem voorzien van DAB+ digitale radio. Ook bijzonder: er kunnen twee smartphones tegelijkertijd gekoppeld worden, waardoor de berijder op een veilige manier zowel zakelijk als privé bereikbaar zijn.

Opel Insignia

Om de bestuurder optimaal gebruik te laten maken van zijn of haar Insignia, biedt het nieuwste Multimedia Navi Pro-infotainmentsysteem personalisatiemogelijkheden door middel van gebruikersprofielen. Tot vijf bestuurders kunnen hun voorkeuren vastleggen in een eigen profiel, zodat ze hun instellingen van climate control tot en met die van het speakersysteem gemakkelijk kunnen activeren. Favoriete bestemmingen, radiostations en points-of-interest kunnen allemaal worden opgeslagen in het persoonlijke profiel; de bestuurder kan zich dus volledig concentreren op zijn of haar reis. Het navigatiesysteem is bovendien zelflerend en personaliseert de navigatie op basis van het individuele reis- en rijgedrag van bestuurders.

Opel start productie vernieuwde InsigniaOpel start productie vernieuwde Insignia
14 september 2020
Opel opent orderboeken Insignia 2020Opel opent orderboeken Insignia 2020
17 maart 2020
Vernieuwde Opel Insignia in BrusselVernieuwde Opel Insignia in Brussel
9 januari 2020
Opel toont vernieuwde InsigniaOpel toont vernieuwde Insignia
4 december 2019
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum