19 oktober 2022
Opel Astra GSE
Nieuws

Opel Astra

Opel Astra GSe krijgt AGR-sportstoelen

19 oktober 2022 - Opel vergroot het aanbod van ergonomische stoelen die gecertificeerd zijn door AGR ('Aktion Gesunder Rücken', een initiatief van een onafhankelijke Duitse vereniging die onderzoek naar de preventie van rugpijn bevordert). De AGR-stoelen, een belangrijk onderdeel van Opels benadering, zijn reeds leverbaar in de Opel Astra, Crossland en Grandland. De nieuwe Astra GSe en Astra Sports Tourer GSe krijgen volledig nieuwe AGR-gecertificeerde sportstoelen die speciaal voor deze uitvoering zijn ontwikkeld.

Op zoek naar een Opel Astra 1.6 Hybrid GSE?
bynco heeft er 12 vanaf € 34.890,-

Opel Astra 1.6 Hybrid GSE

Een belangrijk uitgangspunt van Opel is dat de autostoelen niet alleen comfort moeten bieden, maar ook de rug van de inzittende optimaal moeten ondersteunen tijdens de reis, met name bij lange ritten. Opel leverde daarom als 's werelds eerste fabrikant in de middenklasse (in de Opel Signum) rugvriendelijke stoelen met het keurmerk van de ergonomie-experts van AGR.

Opel Astra

De AGR-sportstoelen in de nieuwe Opel Astra GSe en Astra Sports Tourer GSe beschikken over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van ergonomie en comfort, waarmee ze een gezonde zitpositie bevorderen. Tegelijk zijn de voorstoelen stijlvol vormgegeven dankzij de extra grote 'schouders' en de luxe, zwarte Alcantara bekleding.

De stoelconstructie met volledig geïntegreerde hoofdsteunen toont ook een kenmerkende, grijze accentstreep die op de rugleuning is gelast middels een uiterst precieze technologie die voor het eerst op een serieproductieauto is toegepast. Ook opvallend is het gestikte patroon onderaan de rugleuning en op het zitvlak, terwijl het onmiskenbare geel-op-zwarte GSe-logo de bovenzijde van de rugleuning siert.

Functies en aanpassingen

Opel biedt al een uitgebreid aanbod aan AGR-stoelen met keuze tussen comfort of meer sportieve contouren. Om de bestuurder en voorste passagier in de sportieve Astra GSe tijdens elke rit een comfortabele en rugvriendelijke zithouding te geven, bieden de AGR-stoelen tien verstelmogelijkheden voor de bestuurder en zes voor de bijrijder. Afgezien van het stoeldesign bevatten deze AGR-stoelen een groot aantal instelbare parameters zoals schuifbereik, hoogteverstelling, dijbeensteun, lendensteun en kanteling van de gehele stoel of enkel van de rugleuning of zitting. Ook beschikken ze standaard over stoelverwarming.

Het comfort van de AGR-bestuurdersstoel kan, afhankelijk van de uitvoering, verder worden verhoogd met stoelventilatie. Dat geldt ook voor een geheugenfunctie om de stoel snel en eenvoudig in de gewenste positie te zetten wanneer de auto gebruikt wordt door verschillende bestuurders van verschillende postuur.

Remschijf.nl
Remschijf.nl