31 januari 2014
Opel Astra GTC

Opel Astra GTC

Opel toont Astra OPC Extreme in Geneve

Autozine
31 januari 2014 | Opel presenteert op de 84e Autosalon van Genève (6-16 maart) een concept van een sportauto. Het is de Astra OPC Extreme, de snelste Astra ooit en een studie van een racewagen die geschikt is voor straatgebruik. Dit model is een vervolg op de Astra OPC X-treme Concept van 2002. Het verschil is echter dat de nu gepresenteerde Astra OPC Extreme een aanloop is naar een productieversie. Het model moet het motto 'OPC. Pure Passion' van Opel Performance Center extra glans geven.
AutoCoach

De Opel Astra OPC Extreme is afgeleid van de Astra OPC Cup-racer die heeft deelgenomen aan het Nürburgring Endurance Championship (VLN). Dankzij met carbon versterkte componenten is het gewicht lager dan dat van de 206 kW/280 pk sterke Astra OPC die in 2012 is uitgebracht. De geïntegreerde veiligheidskooi, de racezitjes en de zespuntsgordels maken hem klaar voor circuitgebruik.

Opel Astra GTC

De Astra OPC Extreme heeft onvervalste racetechnologie in huis. Het is een auto die letterlijk vanaf de openbare weg zó de Nordschleife van de Nürburgring op zou moeten kunnen. Dat is de gedachte achter dit studiemodel, een creatie van het Opel Performance Center. Dat is direct aan dit legendarische circuit gevestigd en voelt daar ook de OPC-modellen aan de tand. Of het nu gaat om de Corsa OPC, de Astra OPC of de Insignia OPC, alle sportversies van Opel moeten zonder problemen een circuittest van 10.000 kilometer voluit op de Nordschleife doorstaan.

KwikFit
Nieuwe 1.6 CDTI motor voor Opel AstraNieuwe 1.6 CDTI motor voor Opel Astra
26 juni 2014
Opel Astra OPC Extreme in GeneveOpel Astra OPC Extreme in Geneve
26 februari 2014
Opel Astra GTC nu met 170pk benzinemotorOpel Astra GTC nu met 170pk benzinemotor
6 juni 2013
Opel verloot een maand Astra GTC rijdenOpel verloot een maand Astra GTC rijden
22 december 2011
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum