26 februari 2014
Opel Astra GTC

Opel Astra GTC

Opel Astra OPC Extreme debuteert in Geneve

Autozine
26 februari 2014 | De Opel Astra OPC Extreme beleeft zijn wereldpremière op de internationale Autosalon van Genève. De OPC Extreme is ontwikkeld op de Nordschleife van de Nürburgring, het uitdagendste circuit ter wereld. Hij wordt aangedreven door een 2,0-liter turbomotor met meer dan 220 kW (300 pk) vermogen. De componenten zijn afkomstig van de raceversie, de Opel Astra OPC Cup. Met de Astra OPC Extreme is racetechnologie beschikbaar voor de openbare weg. Als het publiek zo positief reageert als Opel verwacht, dan wil de autofabrikant in beperkte oplage een versie produceren voor gebruik op de openbare weg.
AutoCoach

De minimaal 220 kW (300 pk) sterke 2,0-liter turbobenzinemotor is de krachtigste viercilinder die Opel ooit heeft geproduceerd en verdiende zijn sporen al op de circuits. De motor is uit aluminium vervaardigd en voorzien van directe injectie en variabele nokkenastiming. Een handgeschakelde zesversnellingsbak stuurt het vermogen naar een sperdifferentieel.

Opel Astra GTC

Koolstofvezel composiet is vanwege het geringe gewicht zeer geliefd in de Formule 1. Opel past het ook toe in de Astra OPC Extreme. Uit het ultralichte materiaal zijn de achtervleugel, de diffuser, de voorspoiler, de motorkap, de ophanging met kruisverbinding, de wielen, de ventilatie van de achterste wielkast en het dak gemaakt. Hierdoor is de auto honderd kilo lichter dan de reguliere Astra OPC.

De 19-inchwielen uit koolstof zijn 20 kilo lichter dan gelijkwaardige wielen van aluminium. Dat bespaart gewicht in een cruciale zone, want het reduceert het onafgeveerde gewicht aanzienlijk. Het koolstofvezel dak weegt nauwelijks 2,3 kilo, tegenover de 9,7 kilo van een stalen dak. Daardoor ligt het zwaartepunt van de Astra Extreme aanzienlijk lager dan dat van een volledig stalen versie. De spatborden zijn uit aluminium vervaardigd en wegen elk maar 700 gram, tegenover de 2,1 kilo zware stalen exemplaren.

Opel Astra GTC

Opel heeft de Astra OPC Extreme meer remkracht gegeven door middel van een Brembo-remsysteem met zes zuigers per wiel en schijven van 370 millimeter diameter aan de voorzijde. De banden in de maat 245/35 zijn speciaal voor de Extreme-versie ontwikkeld. De vering en demper kunnen bovendien worden aangepast aan de omstandigheden.

Opel verwijderde de achterbank en installeerde een veiligheidskooi. De bestuurder en de navigator zitten in speciaal ontworpen Recaro-kuipstoelen met zespuntsgordels. Het stuur is met koolstofvezel versterkt, met suède overtrokken en afgewerkt met gele stiksels. De basiskleur van Opel Motorsport komt ook terug in het exclusieve logo en op de rand van de voorspoiler. De meerlagige lak van de Astra OPC Extreme wordt gecombineerd met hoogstaande graphics met 3D-effect.

Opel Astra GTC

Op zoek naar een Opel Astra GTC?
bynco heeft er 1 vanaf € 14.445,-

Opel Astra GTC

Nieuwe 1.6 CDTI motor voor Opel AstraNieuwe 1.6 CDTI motor voor Opel Astra
26 juni 2014
Opel toont Astra OPC Extreme in GeneveOpel toont Astra OPC Extreme in Geneve
31 januari 2014
Opel Astra GTC nu met 170pk benzinemotorOpel Astra GTC nu met 170pk benzinemotor
6 juni 2013
Opel verloot een maand Astra GTC rijdenOpel verloot een maand Astra GTC rijden
22 december 2011
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum