4 november 2011
Opel Astra GTC

Opel Astra GTC

Opel ontult Astra OPC

Autozine
4 november 2011 | De nieuwe Opel Astra GTC kreeg een scherper kantje: het pronkstuk in het gamma van de nieuwe coupé komt in de zomer van 2012 op de markt in de vorm van de krachtige OPC-versie (Opel Performance Center). De Astra OPC wordt aangedreven door een direct ingespoten 2,0-liter turbo benzinemotor met een vermogen van 206 kW/280 pk en een maximumkoppel van 400 Nm. Die bezorgt de Astra OPC een topsnelheid van 250 km/u.
AutoCoach

Het chassis van de sportieve uitvoering is ontworpen om het vermogen op compromisloze wijze over te brengen op de weg. Conform de beste OPC-tradities werd de auto uitvoering getest en afgesteld op de Nordschleife van het Nürburgringcircuit in Duitsland onder leiding van Opels ambassadeur Joachim ('Jockel') Winkelhock. Opel besteedde daarbij heel wat aandacht aan de laterale dynamiek en een onberispelijk weggedrag. De HiPerStrut-voorwielophanging (High Performance Strut) van de Astra GTC legt daarvoor de basis.

Opel Astra GTC

Behalve HiPerStrut plukt de OPC ook de vruchten van het volledig adaptieve chassiscontrolesysteem FlexRide. Het FlexRide-chassis stelt de bestuurder in staat om de eigenschappen van de schokdempers en de mate van respons van het stuur en het gaspedaal aan te scherpen. Dat kan hij doen met behulp van de 'Sport'- en 'OPC'-toets.

Maar het OPC-model gaat nog een stap verder, want de auto werd uitgerust met een sperdifferentieel voor. Dat geeft de OPC een stabieler en beter weggedrag, waardoor de auto bijvoorbeeld meer grip heeft wanneer hij met hoge snelheid een bocht uit komt; zelfs bij nat wegdek. Het remsysteem komt van Brembo.

Opel Astra GTC

De OPC versterkt zijn sportieve uitstraling met speciaal ontworpen voor- en achterbumpers, zijskirts, een aerodynamische dakspoiler en twee uitlaatpijpen in een trapeziumvorm. Binnenin heeft de compacte sportauto sportstoelen, een afgevlakt OPC sportstuur en speciale instrumenten.

Op zoek naar een Opel Astra GTC?
bynco heeft er 1 vanaf € 14.445,-

Opel Astra GTC

Nieuwe 1.6 CDTI motor voor Opel AstraNieuwe 1.6 CDTI motor voor Opel Astra
26 juni 2014
Opel Astra OPC Extreme in GeneveOpel Astra OPC Extreme in Geneve
26 februari 2014
Opel toont Astra OPC Extreme in GeneveOpel toont Astra OPC Extreme in Geneve
31 januari 2014
Opel Astra GTC nu met 170pk benzinemotorOpel Astra GTC nu met 170pk benzinemotor
6 juni 2013
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum