6 juli 2023
Nissan Qashqai e-Power
Nieuws

Nissan Qashqai

Nissan Qashqai als Black Edition

6 juli 2023 - Een jaar na de introductie van de Nissan Qashqai met e-POWER-aandrijflijn presenteert het merk een speciale uitvoering met een opvallende uitstraling, waarmee Nissans crossover imposanter voor de dag komt: de Qashqai e-POWER Black Edition. De e-POWER Black Edition is gebaseerd op het uitrustingsniveau N-Connecta en standaard voorzien van een two-tone carrosserie. Daarbij is er keuze uit drie kleurencombinaties: Pearl White of Ceramic Grey met een zwart dak, of een Black Metallic carrosseriekleur met een grijs dak.

Verder is de Black Edition standaard uitgerust met zwarte 18-inch vijfspaaks lichtmetalen wielen, instaplijsten met verlicht 'Qashqai'-opschrift bij de voorportieren en het 'Cold Pack' met verwarmbare voorstoelen, stuurwiel en voorruit. Een panoramisch glazen dak met elektrisch bedienbare zonwering, dakrails en het NissanConnect navigatie- en infotainmentsysteem met 12,3-inch beeldscherm, draadloos Apple CarPlay en draadloze smartphonelader zijn eveneens standaard.

Nissan Qashqai

Het hart van de Nissan Qashqai Black Edition wordt gevormd door de unieke e-POWER-aandrijflijn, waarbij een batterij wordt gevoed door een 115 kW (156 pk) sterke 1,5-liter turbomotor met variabele compressieverhouding. Deze driecilinder benzinemotor fungeert uitsluitend als generator. De batterij levert op zijn beurt stroom aan een 140 kW (190 pk) sterke elektromotor, die afhankelijk van de situatie ook direct door de benzinemotor/generator kan worden gevoed.

Wat deze aandrijflijn uniek maakt, is het feit dat uitsluitend de elektromotor de wielen aandrijft, waardoor de reacties op het stroompedaal direct en lineair zijn. Hiermee is de Qashqai E-POWER een mogelijk alternatief voor traditionele hybridemodellen. In tegenstelling tot conventionele hybridemodellen biedt Nissans e-POWER-aandrijftechniek het rijplezier van soepel 100% elektrisch rijden, zónder de batterij te hoeven opladen bij een laadpunt.

De Nissan Qashqai Black Edition is per direct te bestellen voor prijzen vanaf € 48.040.