21 mei 2018
Feedback
Nissan Qashqai

Forum Nissan Qashqai

Reacties van eigenaren

  

, datum: 14 mei 2018

Ervaring met auto: Ik heb sinds ruim een jaar een QQ van mei 2014. Tot nu toe over het geheel genomen zeer tevreden over mijn auto. Hij is comfortabel, betrouwbaar en ziet er natuurlijk heel goed uit!

De nadelen die mij tot nu toe zijn opgevallen zijn:
1) Het traag op gang komen vanuit stilstand. Dit komt natuurlijk door het kleine geblazen motortje. Hopelijk brengt Nissan ooit een hybride versie uit, zodat vanuit stilstand de elektromotor meteen lekker veel koppel kan leveren.
2) Hoewel rijgedrag en wegligging mij zeer goed bevallen, lijken de schokbrekers van mijn auto wel uit een rally-auto te komen. Schokken van kuilen en abrupte hobbels worden nauwelijks geabsorbeerd.
3) Je moet heel voorzichtig schakelen, want de versnellingsbak schakelt heel "hoekig", totaal niet soepel.

Nu ben ik net mijn mijn auto naar Engeland geweest voor een week, alwaar de radio en navigatie prima werkten. Maar bij terugkeer in Frankrijk (via de tunnel) gaf de audio/nav-unit opeens de geest. Hij schakelt nu ongeveer elke 30 seconden uit en weer aan, en bewaart de gekozen bestemming en route niet meer. Ook de radio doet het niet meer (het scherm wel, maar hij speelt geen FM-zenders meer, en de DAB-lijst wordt niet geladen).

Ik heb de unit al een keer gereset en teruggezet naar de fabrieksinstellingen, maar het euvel blijft. Heeft iemand hier ervaring mee? Wat zou de oorzaak kunnen zijn, en hoe is het te verhelpen?

Reageer Nieuw
Uitvoering1.2 DIG-T Tekna
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand85.000 km
DealerAbswoude

Betrouwbaarheid7
Comfort6
Motor5
  
  

, datum: 17 maart 2018

Ervaring met auto: Top auto

Reageer Nieuw
Uitvoering1.5 DCi Buisines Edi
Brandstofdiesel
Bouwjaar2018
In bezit1 jaar
KM-stand1.500 km
DealerDriessen

Betrouwbaarheid6
Comfort7
Motor7
  
  

, datum: 10 februari 2018

Reageer Nieuw

Brandstofdiesel
Bouwjaar2015
In bezit2 jaar
DealerVKV

Betrouwbaarheid4
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 28 januari 2018

Ervaring met auto: Comfort is prima. Complete auto.

Benzineverbruik valt mij zwaar tegen: 1 op 13 bij hoofdzakelijk snelwegritten. In het begin waren de verbruikscijfers beter, zelfs 1 op 15, maar in de loop van de tijd werd het steeds slechter. Daarnaast een hinderlijk resonantiegeluid bij koude motor. Volgens verkoper bij Nissan komt dat vaak voor. Mij irriteert het.

Nieuw
UitvoeringDIG-T 115 Xtronic
Brandstofbenzine
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand11.000 km
DealerDriessen

Betrouwbaarheid6
Comfort5
Motor5
  
 
Reactie van: Johnyboy62, datum: 1 maart 2018

Antwoord: Heb een Nissan qashqai 1.2 x-tronic N-connecto. Verbruik varieert dat klopt, maar heb meer een probleem met het koud rijden, de eerst km zeker. Gasgeven en slaat dan meteen altijd in hoge toeren. Je kan toch niet tegen 30 per uur rijden de eerste km als het koud is? Heeft er daar nog iemand een probleem mee?

Reageer
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 18 januari 2018

Ervaring met auto: Afgelopen voorjaar de bekende "fluittoon" gemeld, helaas de garage kon niets vinden. November weer teruggegaan en de monteur herkende het nu direct helaas viel het nu buiten de garantie. Uiteindelijk compromis: de garage betaalt de nieuwe brandstof pomp en wij de garage kosten, helaas heeft het niets opgeleverd de fluittoon zit er nog steeds.

Nu is de stoel verwarming links voor defect. Kosten zijn 1020 E. Voor een 1 stoelverwarming! In onze vorige auto heeft dit nooit problemen gegeven (8 jaar) zoiets moet toch zeker na 3 winters niet defect zijn? Iemand ervaring hier mee?

Reageer Nieuw
Uitvoering1.2 Tekna
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit3 jaar
KM-stand60.500 km
DealerBrockhoff

Betrouwbaarheid5
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 23 december 2017

Ervaring met auto: Ik heb de auto pas een week, bevalt zover goed behalve de motorklep. Ik heb een vraag over de motorklep. Deze trilt hinderlijk bij snelheden boven de 100 Km/h. Ik ben zelfs in het begin gestopt om te controleren of de klep wel goed dicht zat. Volgens de dealer hebben ze dit allemaal en de X-trails nog erger...De scharnieren en het slot zijn verder in orde, het ligt m.i. gewoon aan de stijfheid van de klep. Is hier ervaring mee en wat zou een oplossing zijn? Mijn vorige QQ van 2011 had dit verschijnsel niet.

Nieuw
Uitvoering1,2 DIG-T Connect.
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand32.000 km
DealerNiroc

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Foksie88, datum: 5 januari 2018

Antwoord: Naar mijn mening moet je de rubber toppen die zich links en rechts onder de motorkap bevinden iets uitdraaien, zodat er geen of weinig speling zit tussen de motorkap en de rubbers.

Reageer
  

, datum: 26 september 2017

Ervaring met auto: Ruitenwisser bevestiging erg kwetsbaar.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.2 Tekna 19 Inch
Brandstofbenzine
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand7.500 km
DealerBerkel

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor9
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »