12 december 2019
Ford Focus
Nieuws

Ford Focus

Ford Focus aangepast voor modeljaar 2020

12 december 2019 - Ford past de Focus voor het nieuwe modeljaar aan. De focus lag op het verlagen van de CO2-uitstoot en het uitbreiden van de standaarduitrusting. De rijkere uitrusting gaat in verreweg de meeste gevallen niet gepaard met prijsverhogingen, maar voor veel van de populaire uitvoeringen juist met een prijsverlaging.

Voorbeelden van de CO2-besparende maatregelen zijn de nieuwe banden met een extra lage rolweerstand en een hogere spanning, de verhoogde compressie en de verminderde interne wrijving van de 1.0 EcoBoost benzinemotor en een efficiënter werkend Smart Regenerative Charging. De (basis)modellen die tot nu toe niet standaard waren voorzien van energiebesparende LED-koplampen, krijgen die met de modeljaarupdate nu óók.

Ford Focus

Eco Mode biedt nu extra functionaliteiten om bestuurders verder te helpen bij het besparen van brandstof. Zodra het systeem een verkeersbord ziet, wordt dit in het instrumentarium weergegeven, samen met het advies om bijvoorbeeld gas terug te nemen of terug te schakelen.

Ford heeft de modeljaarupdate ook aangegrepen om de standaarduitrusting te verrijken. Zo zit nu op alle uitvoeringen standaard FordPass Connect met ingebouwd modem. Dit geldt ook voor de Trend Edition en Trend Edition Business. Deze voorziening geeft toegang tot een aantal diensten op afstand. Eén daarvan is het nieuwe 'Local Hazard Information' dat bestuurders kan informeren over een gevaarlijke situatie op de weg, zelfs als het incident niet zichtbaar is, bijvoorbeeld aan het einde van een naderende bocht.

De verschillende audiosystemen kregen ook een aanpassing. Ze zijn nu allemaal standaard voorzien van DAB+ radio. De meerprijs van het B&O audiosysteem wordt voor bepaalde uitvoeringen in prijs verlaagd naar € 350. Het SYNC 3 infotainmentsysteem is nu intuïtiever in bediening. De vormgeving van de beelden is vernieuwd en er is een extra makkelijke Smart Search voor het telefoonboek en de mediabibliotheek. Het systeem maakt nu ook over-the-air kaartupdates via wifi mogelijk.

De lagere uitstoot en rijkere standaarduitrusting gaan bij de nieuwe Ford Focus in de meeste gevallen niet gepaard met hogere prijzen. De prijzen van verreweg de meeste uitvoeringen blijven gelijk en die van een aantal populaire uitvoeringen gaan zelfs omlaag. Zo zijn de sportieve ST-Line en de stoere Active (1.0 EcoBoost 125pk / 1.5 EcoBoost 182pk / 1.5 EcoBlue diesel 120pk) met € 450 in prijs verlaagd. De vernieuwde Focus is per direct te configureren en te bestellen bij de Ford-dealers.