27 augustus 2015
Mercedes-Benz V-Klasse
Nieuws

Mercedes-Benz V-Klasse

Nieuwe opties voor Mercedes-Benz V-Klasse

27 augustus 2015 - Tijdens de komende IAA in Frankfurt presenteert Mercedes-Benz de V-Klasse met nieuwe uitvoeringsmogelijkheden. Vanaf maart 2016 wordt dit model leverbaar met het AMG Line uitrustingspakket. Tot de opvallende zaken van het Mercedes-AMG performance- en sportautomerk behoren nieuw vormgegeven voor- en achterbumpers, onderscheidende dorpels en 19 inch AMG lichtmetalen velgen, evenals een additionele spoilerrand.

De AMG styling versterkt de uitstraling van de V-Klasse. De voorbumper met prominente luchtinlaatopeningen, diamantvormig gaaswerk en chromen rand, de spoilerrand en de achterbumper in diffuseroptiek versterken het gespierde karakter van de MPV. De dorpels lijken het zijprofiel te verlengen en voegen zo meer dynamiek toe. 19 inch AMG lichtmetalen  velgen met zeven dubbelspaaks design ronden het uiterlijk af. De V-Klasse AMG Line heeft een 17 inch remsysteem, remklauwen met Mercedes-Benz opschrift en een sportonderstel dat 15 millimeter is verlaagd. Optioneel kan de AMG Line worden besteld met het AGILITY CONTROL onderstel, voorzien van continu variabele demping.

Mercedes-Benz V-Klasse

Het interieur heeft eveneens de signatuur van AMG: luchtuitstroomopeningen in zilverchroom, sportief gestileerde pedalen van geborsteld aluminium, carbon-look afwerking en een zwarte hemelbekleding.

Dit is de eerste keer dat een AMG Line beschikbaar is voor MPV's van Mercedes-Benz Vans. De AMG Line is leverbaar voor alle motorvarianten en koetswerklengtes van de V-Klasse en V-Klasse AVANTGARDE.

Mercedes-Benz V-Klasse

Het nieuwe, glazen dak meet 190 x 112 centimeter en bestaat uit twee delen, waarvan de voorste helft elektrisch kan worden geopend en het achterste deel vast is bevestigd. Het dak kan in twee delen met een zonnerollo geblindeerd worden. Beide systemen kunnen voor- en achterin met een knop in de console boven het hoofd worden bediend. Wanneer de auto geparkeerd is, wordt het interieur met behulp van een regensensor beschermd tegen regen, door het dak automatisch te sluiten.

Voor een verbeterd reiscomfort heeft de middenconsole een beklede armsteun en een geïntegreerd koelcompartiment. Naast diverse bergvakken, twee bekerhouders voorin en led-verlichte thermo-bekerhouders en een vijf liter koelvak achterin, beschikt de V-klasse ook over USB-aansluitingen, een SD kaartlezer en 12- en 220-volt stekkerdozen voor telefoons, notebooks en dergelijke. Verre reizen zijn zodoende zeer comfortabel voor bestuurder en passagiers.

Mercedes-Benz V-Klasse

De V-Klasse kan bovendien worden uitgerust met iPadhouders aan de achterzijde van de voorstoelen. Hiermee kan een tablet opgeladen en 90 graden gedraaid worden. Alle aansluitingen voor koptelefoons e.d. blijven volledig bereikbaar, waardoor de iPad optimaal gebruikt kan blijven worden. De iPad wordt via een voeding in de stoel voorzien van energie. Andere apparaten kunnen via een USB poort in de houder aangesloten worden.