23 februari 2016
Mercedes-Benz V-Klasse
Nieuws

Mercedes-Benz V-Klasse

AMG Line voor Mercedes-Benz V-Klasse

23 februari 2016 - Mercedes-Benz heeft de optielijst voor de V-Klasse uitgebreid met de sportieve AMG Line uitrusting. Deze designlijn zet het uiterlijk van de V-Klasse nadrukkelijk aan met tal van sportief-luxe accenten.

Mercedes-Benz presenteerde de AMG Line voor de V-Klasse eind vorig jaar op de IAA in Frankfurt.  Vanaf nu is deze designlijn in Nederland bestelbaar voor V-Klasse geinteresseerden die nog méér willen. Daarmee is het tegelijkertijd ook voor het eerst dat een AMG Line-pakket beschikbaar is voor MPV's van Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz V-Klasse

De voorzijde met prominente luchtinlaten, diamantvormig gaaswerk en chromen rand, de achterspoiler en bumper met diffuser versterken het gespierde karakter van de V-Klasse. De AMG dorpels lijken aan de zijkant de lengte van de V-Klasse visueel te vergroten en voegen zo meer dynamiek toe. 19 inch lichtmetalen AMG-velgen met zeven dubbelspaaks design ronden het sportieve uiterlijk van de V-Klasse AMG Line af.

Achter die 19 inch velgen gaan een 17 inch remsysteem en remklauwen met Mercedes-Benz-opschrift schuil. Tevens krijgt deze uitvoering een sportonderstel dat met 15 millimeter is verlaagd. Optioneel is de AMG Line bovendien te bestellen met het AGILITY CONTROL onderstel, voorzien van continu variabele demping.

Mercedes-Benz V-Klasse

Het interieur van de V-Klasse AMG Line heeft eveneens duidelijk de signatuur van AMG: ventilatieopeningen in zilverchroom, sportief gestileerde pedalen van geborsteld aluminium, carbon-look afwerking en een zwarte hemelbekleding maken standaard deel uit van de nieuwe AMG Line-uitrusting.

De AMG Line is leverbaar voor alle motorvarianten en voertuiglengtes van de V-Klasse, de V-Klasse AVANTGARDE en de V-Klasse AVANTGARDE Edition. Prijzen voor de AMG Line-uitrusting beginnen voor die laatste bij € 3.833,28 (incl. BTW) en variëren vervolgens afhankelijk van het gekozen uitrustingsniveau. De Mercedes-Benz V-Klasse met AMG Line is per direct bestelbaar bij de Nederlandse Mercedes-Benz dealers.

Mercedes-Benz V-Klasse