1 april 2016
Mercedes-Benz V-Klasse
Nieuws

Mercedes-Benz V-Klasse

Mercedes-Benz V-Klasse ook in Exclusive-uitvoering

1 april 2016 - Binnenkort arriveert een nieuwe, extra luxe variant van de Mercedes-Benz V-Klasse bij de dealers: de EXCLUSIVE. De V-Klasse EXCLUSIVE biedt een geborsteld aluminium-look, ventilatieroosters met een zilverchromen omlijsting, een interieurhemel in DINAMICA-stof, het nieuwe panoramaschuifdak, de nieuwe grote middenconsole met een geïntegreerd koel-vriesvak en thermobekerhouders, geventileerde individuele stoelen in nappaleder voor de bestuurder, voor- en achterpassagiers, alsmede 48,3 cm (19 inch) lichtmetalen velgen, Burmester surround sound system en een keur aan andere uitrustingen. Het exclusieve karakter wordt onderstreept door de 'EXCLUSIVE' emblemen op de voorspatschermen.

Exclusieve afwerkingsmaterialen in geborsteld aluminium-look, zilverchromen omlijsting rond de ventilatieroosters, leder voor het dashboard met contraststsiernaden, met leder beklede armleuningen in de portieren en comfortabele stoelen met zwart of beige nappaleder creëren een luxueuze ambiance in het interieur. Een ambiance die nog beter tot zijn recht komt door een interieurhemel in zwarte of porselein DINAMICA-stof.

Mercedes-Benz V-Klasse

De stijl in het interieur wordt verder versterkt door een nieuw panoramaschuifdak dat zorgt voor een grote hoeveelheid licht. Het systeem bestaat uit een elektrisch glazen schuifdak vóór en een vast glazen paneel achter. Het panoramaschuifdak beschikt tevens over een tweedelige, elektrisch bedienbare zonwering. Wanneer de auto wordt geparkeerd met het dak open, schuift het dak automatisch in de kantelpositie als het begint te regenen. Het schuifdak en de zonwering kunnen zowel voorin als achterin worden bediend.

Voor meer comfort heeft de grote middenconsole een zachte armsteun en een geïntegreerd 5-liter groot koel-vriesvak. Verder herbergt de middenconsole diverse opbergvakjes, twee bekerhouders voorin, twee led-verlichte thermobekerhouders achter, usb-aansluitingen, een sleuf voor een sd-kaart en een 230V- en 12V-aansluiting voor bijvoorbeeld mobiele telefoons, mp3-spelers, notebooks. De comfortervaring wordt afgerond met elektrisch verstelbare stoelen voor de bestuurder en voorpassagier met actieve stoelventilatie, individuele stoelen achterin met klimaatregeling en het Burmester surround sound system met 16 high-performance luidsprekers inclusief een basreflexbox en stemversterking tussen de inzittenden voor- en achterin.

Mercedes-Benz V-Klasse

De nieuwe design- en uitrustinglijn bestaat uit een sportonderstel en 48,3 cm (19 inch) lichtmetalen velgen. Naast ATTENTION ASSIST en zijwindassistent wordt hij standaard geleverd met actieve parkeerassistent met 360°-camera, die het vinden van een vrij parkeervak en vervolgens het parallel of haaks inparkeren vereenvoudigt.

De V-Klasse 220d EXCLUSIVE wordt in Nederland leverbaar vanaf € 90.640 en de V-Klasse 250d EXCLUSIVE vanaf € 93.297 (inclusief BTW/BPM).

Mercedes-Benz V-Klasse