9 november 2018
Mercedes-Benz GLE

Mercedes-Benz GLE

Nieuwe Mercedes-Benz GLE nu te bestellen

Autozine
9 november 2018 | De nieuwe Mercedes-Benz GLE is vanaf nu te bestellen. Het interieur is ruimer dan voorheen, de tweede zitrij is optioneel volledig elektrisch verstelbaar en een derde zitrij is als optie leverbaar. Ook zit de GLE boordevol innovaties. Zo is bijvoorbeeld het actieve onderstel E-ACTIVE BODY CONTROL op 48 volt-basis een wereldprimeur, waarmee de GLE zelfs zwaar terrein aankan. Dankzij nieuwe rijassistentiesystemen is het actieve veiligheidsniveau nu hoger. Het infotainmentsysteem beschikt over grotere displays en kan optioneel worden aangevuld met een fullcolour head-up display en de MBUX-interieurassistent, die hand- en armbewegingen herkent en de bedieningswens van de bestuurder en voorpassagier ondersteunt. De nieuwe GLE is nu te bestellen, de levering start begin 2019. De vanafprijs bedraagt 82.356 euro.
AutoCoach

De GLE 300 d 4MATIC met 180 kW/245 pk en 500 Nm is leverbaar als eerste diesel van de actuele motorenfamilie (brandstofverbruik gecombineerd: 6,4-6,1 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 169-161 g/km) Dankzij een verder ontwikkelde uitlaatgasnabehandeling blijft de krachtige viercilinder ver onder alle wettelijke emissiegrenswaarden, zelfs onder uitdagende rijsituaties en milieuomstandigheden. De consumentenprijzen inclusief BTW, BPM en afleverkosten beginnen bij € 82.356.

Mercedes-Benz GLE

De GLE 450 4MATIC is het eerste benzinemodel, met een zescilindermotor die systematisch is geëlektrificeerd met 48 volt-technologie (brandstofverbruik gecombineerd: 9,4-8,3 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 214-190 g/km)1. Het vermogen is 270 kW/367 pk, het koppel 500 Nm, met tijdelijk 250 Nm extra koppel en 16 kW/22 pk extra vermogen dankzij EQ Boost. De consumentenprijzen inclusief BTW, BPM en afleverkosten beginnen bij € 99.672.

In het AIRMATIC-pakket wordt een actief dempingsysteem gecombineerd met moderne luchtvering voor een comfortonderstel dat zich automatisch aan de rijsituatie, snelheid en belading aanpast. Het offroad-techniekpakket (uitsluitend voor de GLE 450 4MATIC) is een combinatie voor rijden op én naast de weg. Tot dit pakket behoren een volledig variabele, traploze vierwielaandrijving die de dynamische voordelen van Torque on Demand combineert met een transmissie met lage gearing. Andere functies zijn onder meer Downhill Speed Regulation voor steile afdalingen, offroad-ABS met specifieke optimalisatie voor ruwe wegen, technische bodembescherming voor de gehele voertuigbodem alsmede DYNAMIC SELECT-rijprogramma's met uitgebreide functies. De trekhaak is volledig elektrisch in- en uitklapbaar. Met AIRMATIC mag de GLE 3,5 ton trekken. En de aanhangwagenassistent biedt ondersteuning bij het achteruit manoeuvreren.

Het ENERGIZING-pakket plus biedt een extra comfort. Het omvat multicontourstoelen voor de bestuurder en voorpassagier, stoelventilatie/-verwarming voor de bestuurder en voorpassagier, warmtecomfortpakket (voor warmte van alle kanten), AIR BALANCE-pakket (parfumering, ionisatie en luchtfiltering) en zes ENERGIZING-comfortprogramma's alsmede ENERGIZING COACH voor een intelligente voorselectie van de ENERGIZING-comfortprogramma's die aansluiten op de rijsituatie en de rijomstandigheden. Ook aan boord: de sfeerverlichting met lichtkleuren die bij de programma's passen.

De GLE zet opnieuw een stap richting autonoom rijden met het rijassistentiepakket. Dit biedt ondersteuning bij snelheidsaanpassing, bij het sturen, bij het wisselen van rijbaan en bij botsingsgevaar. Bestanddelen van het pakket zijn: actieve afstandsassistent DISTRONIC, actieve snelheidslimietassistent, uitgebreid automatisch optrekken op snelwegen, routegebaseerde snelheidsaanpassing met filefunctie, actieve stuurassistent, actieve rijbaanwisselassistent, actieve noodstopassistent met SOS-functie, noodrijbaanfunctie, actieve remassistent, afslag- en kruisingsfunctie, file-noodstopfunctie, uitwijk-stuurassistent, actieve spoorassistent, actieve dodehoekassistent, uitstapwaarschuwingsfunctie; PRE-SAFE PLUS en verkeersbordenassistent. Het rijassistentiepakket plus omvat aanvullend de actieve file-assistent die ondersteuning biedt in fileverkeer. Bij aanrijdingen van opzij kan PRE-SAFE Impulse Side extra bescherming bieden.

De volledig elektrisch verstelbare tweede zitrij biedt flexibiliteit en comfort: de bagageruimte kan eenvoudig worden uitgebreid en de achterzitplaatsen kunnen individueel in een comfortabele positie worden gezet. Via de instaphulp EASY ENTRY biedt de elektrische verstelling ook toegang tot de derde zitrij voor twee personen.

Mercedes-Benz GLE

De adaptieve MULTIBEAM LED-koplampen met afzonderlijk regelbare leds passen zich bliksemsnel aan de verkeerssituatie aan. Tot de functies behoren de adaptieve grootlichtassistent plus (permanent ingeschakeld, verblindingsvrij grootlicht), ULTRA RANGE-grootlicht (wettelijk toegestane maximale lichtintensiteit), afslag- en actieve bochtenverlichting (verlicht al naargelang de rijsituatie het zichtgebied optimaal), uitgebreid mistlicht, verlichting voor in de stad, op provinciale wegen, op snelwegen en bij slecht weer.

Het adaptief ruitenwissersysteem MAGIC VISION CONTROL zorgt ervoor dat de bestuurder tijdens het reinigen van de voorruit optimaal zicht behoudt. De ruitensproeiervloeistof wordt direct voor de wisserbladen over de voorruit verdeeld en zonder vertraging weggewist. De verwarming vermindert de kans op bevriezen.

Het trefwoord "Hey Mercedes" biedt toegang tot de individuele service die MBUX ter beschikking stelt. Persoonlijke profielen, voorspellende functies en een wifi-hotspot geven het begrip 'digitaal netwerken' een geheel nieuwe betekenis. Standaard zijn:

  • de widescreen cockpit met flexibele weergavemogelijkheden: de gewenste content kan individueel worden gepositioneerd en de vele functies kunnen dankzij touch-technologie intu├»tief worden bediend. De navigatie vanaf harde schijf met Live Traffic Information en Car-to-X Communication is altijd aan boord (gekoppelde auto's wisselen hiermee veiligheidsrelevante data uit).
  • de navigatieservices: de auto beantwoordt vragen over de rit, noemt de brandstofprijzen op de bestemming, het aantal beschikbare parkeerplaatsen of de actuele weersomstandigheden.
  • de voertuig set-up: de instellingen kunnen worden veranderd en informatie kan op afstand worden opgevraagd via de smartphone. Hiertoe behoort ook het sturen van adressen naar het navigatiesysteem of het vergrendelen van de portieren.
  • de smartphone-integratie: de mobiele telefoon wordt gekoppeld met het mediasysteem via Apple CarPlay en Android Auto. Dit maakt directe toegang tot de belangrijkste apps op de smartphone mogelijk. De bestuurder kan tevens gebruikmaken van apps van externe serviceproviders als Spotify.
  • De voertuig monitoring: met behulp van de smartphone is op elk gewenst moment inzichtelijk waar de auto zich bevindt en is zelfs te bepalen welk gebied de auto mag inrijden. Bovendien ontvangt de bestuurder onmiddellijk informatie over ongewenste bewegingen.
  • het Mercedes-Benz noodoproepsysteem (voor onbeperkte tijd): via een communicatiemodule met eigen simkaart wordt bij een botsing automatisch een noodoproep gedaan, waardoor de hulpdiensten sneller ter plekke zijn. De noodoproep kan ook handmatig worden uitgevoerd om de hulpdiensten in te schakelen.
  • de communicatiemodule (LTE/4G) voor het gebruik van de Mercedes me connect-services(voor onbeperkte tijd) verbindt de auto met het internet. Twee mobiele-telefoonantennes en een 4G-simkaart zorgen voor een snelle verbinding.

Het Burmester surround sound system levert geluid met dertien luidsprekers en een systeemvermogen van 590 watt. Het Burmester high-end 3D-surround sound system met 25 luidsprekers en een systeemvermogen van 1.590 watt biedt een betere geluidservaring.

IkWilVanMijnAutoAf
Mercedes prijst GLE 350 deMercedes prijst GLE 350 de
6 april 2020
Mercedes-AMG introduceert GLE 63Mercedes-AMG introduceert GLE 63
21 november 2019
Mercedes-AMG introduceert GLE 53 4MATICMercedes-AMG introduceert GLE 53 4MATIC
1 maart 2019
Mercedes introduceert nieuwe GLEMercedes introduceert nieuwe GLE
12 september 2018
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum