13 augustus 2018
Mercedes-Benz A-Klasse

Mercedes-Benz A-Klasse

Milieucertificaat voor nieuwe A-Klasse

Autozine
13 augustus 2018 | De Mercedes-Benz modellen A180 d en A200 hebben de TÜV validatie-audit voor het Environmental Certificate met succes voltooid. Het milieucertificaat is gebaseerd op een levenscyclus-assessment waarbij de onafhankelijke experts van TÜV Süd (de Duitse technische inspectie-autoriteit) de milieu-impact van een personenauto beoordelen gedurende de gehele levenscyclus. Meer details over het milieucertificaat is te vinden in de documentatie-serie 'Life Cycle'.

Op zoek naar een Mercedes-Benz A-Klasse?
DAS import heeft er 2903 vanaf € 20.724,-

Mercedes-Benz A-Klasse

De nieuwe A-Klasse kwalificeerde zich voor het certificaat met nieuwe, efficiënte diesel- en benzinemotoren. Met een cw-waarde van 0,25 en een frontaal oppervlak (A) van 2,19 m2 presteert de aerodynamische kampioen in het segment bovendien nog beter dan zijn voorganger (cw-waarde: vanaf 0,26/frontaal oppervlak: 2,20 m2).

Mercedes-Benz A-Klasse

Net als veel andere modelseries van Mercedes-Benz is de nieuwe A-Klasse al gecertificeerd volgens Euro 6d-TEMP en hiervoor heeft het model de zogeheten RDE-wegtest (Real Driving Emissions) voltooid. Dit heeft zijn effect op de levenscyclus-assessment: de uitlaatgasemissies tijdens de gebruiksfase werden berekend op basis van de overeenkomstige RDE-limieten. In vergelijking met eerdere levenscyclus-assessments heeft het rijden zodoende een groter aandeel in de gehele levenscyclus.

De levenscyclus-assessment neemt ook de emissies die in de productie- en recyclingfase worden veroorzaakt in ogenschouw. Bij de productie van auto's wordt veel materiaal gebruikt. Als gevolg hiervan is bij de ontwikkeling goed gekeken naar het verder reduceren van de grondstoffen en de milieu-impact van de gebruikte materialen. Om deze reden worden ook hernieuwbare grondstoffen en gerecyclede kunststoffen gebruikt.

Enkele voorbeelden bij de nieuwe A-Klasse: het verstevigende frame rond het schuifdak is geheel nieuw. Samen met een thermobestendige lijm vervangt een natuurlijke vezelmat het conventionele metalen frame. Dit bespaart niet alleen grondstoffen, de constructie is ook meer dan de helft lichter.

Met het materiaal DINAMICA wordt in het interieur van dit model een hoogwaardig, gerecycled materiaal gebruikt. Daarnaast draagt de compleet nieuw ontwikkelde structuur van het dashboard bij aan de besparing van grondstoffen. Doordat dit een geoptimaliseerd productieproces mogelijk maakte, zijn er minder verliezen bij het persen van de onderdelen. Voor de wielkastbekleding wordt er gebruikgemaakt van een gerecycled materiaal van bewerkte startaccu's en bumperpanelen.

Op zoek naar een Mercedes-Benz A-Klasse?
bynco heeft er 5 vanaf € 26.585,-

Mercedes-Benz A-Klasse

5 EuroNCAP sterren met Mercedes A-Klasse5 EuroNCAP sterren met Mercedes A-Klasse
18 december 2018
Mercedes-AMG A35 4MATIC nu te bestellenMercedes-AMG A35 4MATIC nu te bestellen
13 november 2018
Mercedes-AMG introduceert A35Mercedes-AMG introduceert A35
19 september 2018
Mercedes introduceert A-Klasse LimoMercedes introduceert A-Klasse Limo
24 april 2018
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum