18 april 2017
Mercedes-Benz A-Klasse
Nieuws

Mercedes-Benz Concept A

Mercedes-Benz toont Concept A Sedan

18 april 2017 - Met de Concept A Sedan geeft Mercedes-Benz tijdens de Auto Shanghai (20 t/m 27 april) een voorproefje van de volgende generatie compact cars en van een mogelijke nieuwe carrosserievariant. Het Concept A Sedan studiemodel laat zien in welke richting de designtaal van Mercedes-Benz zal worden doorontwikkeld. In dat design, dat zich kenmerkt door de gereduceerde lijnen en voegen, spelen de oppervlakken een belangrijke rol. De zogenaamde 'Aesthetics A' sculptuur maakte reeds duidelijk dat de komende generatie compact cars een tijdperk zal inluiden waarin de 'sensuele puurheid' van de Mercedes-Benz designtaal nog nadrukkelijker naar voren zal komen.
AutoCoach

De Concept A Sedan (lengte/breedte/hoogte: 4.570 / 1.870 / 1.462 mm) beschikt over de proporties van een dynamische, coupéachtige en tegelijkertijd compacte auto. Dit wordt benadrukt door het traditionele 'three-box design' met korte overhangen, met name achter, alsmede de lage raampartij die naar achteren toe taps toeloopt. Aanvullende kenmerken zijn de relatief verticaal geplaatste C-stijlen, grote zijruiten en hoge taillelijn.

Mercedes-Benz A-Klasse

De gespierd ogende wielkasten zijn voorzien van kleinere wielkastopeningen, waardoor de exclusieve 20 inch velgen worden aangezet. De portiergrepen van de conceptauto zijn volledig geïntegreerd in de carrosserie, terwijl de moderne buitenspiegels op de bovenkant van de portieren zijn geplaatst. De opvallende voorzijde straalt zelfbewustzijn uit: dit wordt vooral onderstreept door de diepe, naar voren gekantelde Panamericana-grille met verticale chroomaccenten en geïntegreerde ster alsmede de langgerekte motorkap met powerdomes. Een andere blikvanger is de grote luchtinlaat aan de onderzijde met rooster en markante sierlijst in donkerchroom.

Mercedes-Benz A-Klasse

De koplampen met hun 'wenkbrauwen' zijn typisch Mercedes-Benz en samen met de opvallende roosterstructuur aan de binnenzijde zorgen ze voor een zelfverzekerde uitstraling; en tegelijkertijd voor een hoge herkenningsfactor. 'Het stimuleren van contrast' is een van de zes richtlijnen van het Mercedes-Benz design. De roosterstructuur in de lampen is gecoat met een UV-lak, waardoor deze bij blootstelling aan ultraviolet licht 'opgloeit' in verschillende kleuren, afhankelijk van het type verlichting; de dagrijverlichting is bijvoorbeeld wit van kleur.

Mercedes-Benz A-Klasse

Deze ongebruikelijke verlichtingstechnologie wordt ook aan de achterzijde toegepast: de opvallende achterlichten zijn eveneens vormgegeven als structurele sculptuur. In lijn met de geëvolueerde designfilosofie zijn de lijnen en voegen ook subtieler van vorm. Een fraai contrast met de in carrosseriekleur gespoten achterbumper vormt het zwarte onderste deel in diffusorlook, terwijl een chroomsierlijst de breedte en premium uitstraling van de auto benadrukt. De geïntegreerde uitlaatsierstukken zijn afgewerkt in donkerchroom. Andere kenmerken van dit rijklare studiemodel zijn het donkergetinte privacyglas rondom en het grote glazen panoramadak.

Op zoek naar een Mercedes-Benz A-Klasse A200 DCT?
bynco heeft er 27 vanaf € 25.595,-

Mercedes-Benz A-Klasse A200 DCT

KwikFit