5 maart 2018
Mercedes-Benz A-Klasse

Mercedes-Benz A-Klasse

Mercedes-Benz maakt prijzen A-Klasse bekend

Autozine
5 maart 2018 | Mercedes-Benz maakt de prijzen van de nieuwe A-Klasse bekend. De nieuwe A-Klasse wordt leverbaar met een vanafprijs inclusief kosten rijklaarmaken van 30.695 euro voor de A160 met 80 kW (107 pk) met handgeschakelde versnellingsbak. Per direct is de nieuwe A-Klasse te bestellen als A180d, A200 en A250. Daarnaast zijn de A180 d en A200 ook leverbaar als rijk uitgeruste Launch Edition. De marktintroductie van de A-Klasse begint in mei. De A160 is te bestellen vanaf juni 2018 en staat vanaf de late herfst in de showroom.

Op zoek naar een Mercedes-Benz A-Klasse?
bynco heeft er 3 vanaf € 28.840,-

Mercedes-Benz A-Klasse

Bij de marktintroductie is de A-Klasse leverbaar met drie verschillende motoren. De A180d met automatische transmissie en 80 kW (116 pk) sterke dieselmotor heeft een vanafprijs van € 36.818. Daarnaast zijn er twee benzinevarianten. De A200 met 120 kW (163 pk) is met handgeschakelde versnellingsbak of automatische transmissie te bestellen vanaf € 36.724. De A250 heeft een 165 kW (224 pk) motor gekoppeld aan automatische tranmissie en is leverbaar vanaf € 46.669.

Mercedes-Benz A-Klasse

Direct bij de introductie zijn de A200 en A180 d leverbaar als Launch Edition. De A-Klasse Launch Edition heeft een extra rijke standaarduitrusting met 17 inch lichtmetalen velgen, High Performance LED-koplampen, Advantagepakket inclusief Mercedes-Benz navigatiesysteem, 10 inch mediadisplay, parkeerassistent, spiegelpakket en het connectiviteitspakket smartphone (smartphone-integratie, voertuig set-up en voertuig monitoring via Mercedes me). De A-Klasse Launch Edition is leverbaar vanaf € 39.924 (A200 met handgeschakelde versnellingsbak).

Ook voor de zakelijke markt heeft Mercedes-Benz met de A-Klasse een aanbod in de vorm van de Business Solutions. Deze modellen van de A180d en A200 hebben standaard een uitrusting met onder andere 16 inch lichtmetalen velgen, lederen stuurwiel, achteruitrijcamera, Mercedes-Benz navigatie,10 inch mediadisplay, parkeerassistent en spiegelpakket. Indien gewenst is de Business Solution verder uit te breiden naar Business Solution Plus en Business Solution AMG voor meer confort en sportiviteit. De Business Solutions zijn verkrijgbaar vanaf € 37.208 inclusief kosten rijklaarmaken (A200 met handgeschakelde tranmissie).

De A-Klasse is na de marktintroductie een jaar lang verkrijgbaar als Edition 1. Zowel het exterieur als het interieur van dit exclusieve speciale model is voorzien van tal van accenten in de kleur Edition green. Daarnaast behoren zaken zoals de high-performance led-koplampen, sportstoelen en sfeerverlichting tot de standaarduitrusting. De Edition 1 is verkrijgbaar met alle motorvarianten en leverbaar vanaf € 44.739 inclusief kosten rijklaarmaken.

De optionele MULTIBEAM LED-koplampen maken een bijzonder snelle en nauwkeurige elektronische aanpassing van de koplampafstelling mogelijk die aansluit op de verkeerssituatie van dat moment. In elke koplampunit bevinden zich 18 individueel aangestuurde leds. De daglichtachtige kleur van de leds is prettig voor de ogen en heeft een positief effect op het concentratievermogen. Een andere optie zijn de high-performance led-koplampen, die een bredere lichtverdeling mogelijk maken dan de standaard halogeenkoplampen, over een daglichtachtige lichtkleur beschikken en minder energie verbruiken.

De nieuwe A-Klasse is voorzien van de nieuwste rijassistentiesystemen, die de bestuurder ondersteunen. Actieve spoorassistent en snelheidslimietassistent zijn standaard. Voor het eerst kan de A-Klasse semi-autonoom rijden in bepaalde rijsituaties. Active Distance Assist DISTRONIC en Active Steering Assist helpen de bestuurder nu nog beter bij het aanhouden van een veilige afstand en het besturen van de auto en de snelheid wordt nu automatisch aangepast bij bochten, kruisingen en rotondes.

Het rijassistentiepakket (onder voorbehoud vanaf vierde kwartaal 2018 leverbaar) bevat de volgende systemen: actieve afstandsassistent DISTRONIC met routegebaseerde snelheidsaanpassing; actieve stuurassistent met actieve rijbaanwisselassistent en actieve noodstopassistent; actieve snelheidslimietassistent; actieve remassistent met kruispuntfunctie; uitwijk-stuurassistent; actieve dodehoekassistent; verkeersbordenassistent en PRE-SAFE PLUS. PRE-SAFE PLUS kan een dreigende kop-staartbotsing herkennen. Als er een botsing dreigt, kan het systeem de remmen van de stilstaande auto inschakelen voordat de kop-staartbotsing plaatsvindt, om te voorkomen dat de auto naar voren schiet als gevolg van de botsing. Dit verkleint de kans op letsel als gevolg van de heftige voorwaartse beweging.

Andere PRE-SAFE-functies maken deel uit van het rijassistentiepakket, maar zijn ook afzonderlijk leverbaar als onderdeel van het PRE-SAFE-systeem. Het PRESAFE-systeem benut de tijd die beschikbaar is voorafgaand aan een aanrijding. Tal van maatregelen verminderen de krachten die op de inzittenden worden uitgeoefend. Dit omvat ook PRE-SAFE Sound. Dit bereidt het gehoor voor op het verwachte geluid van een eventuele botsing. Als het systeem registreert dat er een botsing dreigt, wordt het audiosysteem in de auto voorbereid op de productie van een kort ruisgeluid dat een klein spiertje in het oor in beweging brengt. Dit werkt als reflex bij het horen van een hard geluid, waardoor het gehoor wordt beschermd.

Het optionele head-up display is voor het eerst leverbaar in de A-Klasse. Belangrijke informatie wordt op de voorruit geprojecteerd, waardoor de ogen op de weg gehouden kunnen worden. Ook raken de ogen van de bestuurder minder snel vermoeid, want ze hoeven niet constant heen en weer te schakelen tussen dichtbij en veraf zicht.

De nieuwe A-Klasse is het eerste model van Mercedes-Benz dat standaard wordt geleverd met het compleet nieuwe multimediasysteem MBUX - Mercedes-Benz User Experience, dat tevens een nieuw tijdperk inluidt met betrekking tot de Mercedes me-connectiviteit. Een unieke eigenschap van dit systeem is zijn vermogen om te leren met behulp van kunstmatige intelligentie. MBUX kan volledig op de persoonlijke wensen en voorkeuren van de gebruiker worden afgestemd. Een andere feature is de intelligente spraakbesturing die wordt ingeschakeld met behulp van de kreet "Hey Mercedes".

De MBUX-functies zijn modulair qua structuur, om aan te sluiten op de wensen van verschillende klanten en verschillende landen. Standaard beschikt dit systeem over twee 7 inch displays voor het combi-instrument en een mediadisplay met touchscreen, een multifunctioneel sportstuur met touch control-buttons op de linker en rechter stuurwielspaak, een usb-interface (type C) alsmede een Bluetooth-aansluiting voor telefoons en audiobronnen.

MBUX augmented reality voor navigatie is een compleet nieuwe functie waarbij de kaartweergave wordt aangevuld met augmented reality. Een videobeeld van de omgeving dat is gemaakt door de frontcamera wordt aangevuld met handige navigatie-informatie, waarbij bijvoorbeeld pijlen of huisnummers direct op het touchscreen van het mediadisplay worden weergegeven.

Nieuwe en verbeterende Mercedes me connect-services worden geïntroduceerd in combinatie met de nieuwe infotainmentgeneratie MBUX. De Mercedes me-apps worden op een gebruiksvriendelijke manier als icoon op het scherm geplaatst en kunnen op de homepage naar eigen inzicht worden ingedeeld, net als alle andere hoofdapplicaties.

De individuele Mercedes me connect- services zijn ingedeeld in uitrustingspakketten. Voor de nieuwe A-Klasse zijn het connectiviteitspakket navigatie, met LiveTraffic inclusief Car-to-X Communication, kaartupdates bij de dealer of online en uitgebreide navigatiediensten (zoals informatie met betrekking tot parkeerplaatsen en de prijzen bij tankstations) en het connectiviteitspakket navigatie en comfort (met een extra kantoorfunctie voor in de auto en een voorbereiding voor de Concierge Service) leverbaar.

Mercedes me omvat nu ook een functie voor privé carsharing: de Mercedes me-app carsharing stelt bestuurders van een A-Klasse in staat om hun auto te delen met een gespecificeerde groep gebruikers. Vrienden, familieleden en collega's kunnen de A-Klasse dan op eenvoudige wijze reserveren voor een vaste tijdsperiode. De geautoriseerde gebruiker opent de auto met behulp van de app en de Mercedes me communicatiemodule die in de auto is geïnstalleerd. De A-Klasse wordt gestart met een sleutel die in de auto wordt achtergelaten en het tijdelijke gebruik hiervan wordt door middel van draadloze communicatie mogelijk gemaakt door Mercedes me. Als de bestuurder de auto weer inlevert, laat hij de sleutel in de auto liggen en sluit deze vervolgens af met behulp van de app, waarmee de deelperiode wordt beëindigd. De sleutel die in de auto ligt, kan alleen worden gebruikt tijdens de deelperiode.

De sfeerverlichting omvat 64 kleuren (in combinatie met de voordeelpakketten premium of premium plus). De verschillende kleuren worden ingedeeld in tien kleurenwerelden die voor een avantgardistische lichtweergave met spectaculaire kleurveranderingen zorgen. Indien gewenst worden de kleurenwerelden aangepast op de verschillende stijlen van de widescreen cockpit.

Tegelijkertijd doen comfortfeatures uit hogere segmenten hun intrede: als optie zijn naast stoelverwarming voor de bestuurder en voorpassagier voor het eerst in de compacte klasse ook stoelventilatie/-verwarming en multicontourstoelen (onder voorbehoud vanaf tweede kwartaal 2018 leverbaar) met massagefunctie voor de voorstoelen leverbaar.

Op zoek naar een Mercedes-Benz A-Klasse?
DAS import heeft er 2897 vanaf € 19.783,-

Mercedes-Benz A-Klasse

5 EuroNCAP sterren met Mercedes A-Klasse5 EuroNCAP sterren met Mercedes A-Klasse
18 december 2018
Mercedes-AMG A35 4MATIC nu te bestellenMercedes-AMG A35 4MATIC nu te bestellen
13 november 2018
Mercedes-AMG introduceert A35Mercedes-AMG introduceert A35
19 september 2018
Milieucertificaat voor nieuwe A-KlasseMilieucertificaat voor nieuwe A-Klasse
13 augustus 2018
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum