2 november 2012
Mazda 6

Mazda6

Prijzen en uitvoeringen nieuwe Mazda6 bekend

Autozine
2 november 2012 | Mazda heeft de prijzen bekend gemaakt voor alle versies van de nieuwe Mazda6, zoals deze vanaf januari 2013 beschikbaar zijn in Nederland. Tevens zijn er meer gegevens beschikbaar gekomen over de verschillende uitrustingsniveaus van beide carrosserievarianten, de sedan en de Sportbreak.

Op zoek naar een Mazda 6?
bynco heeft er 3 vanaf € 16.950,-

Mazda 6

De officiële lancering van de gloednieuwe Mazda6 Sportbreak vindt, als eerste land wereldwijd, morgen plaats bij de Nederlandse Mazda-dealers. Eerst leverbare versie is dan de Sportbreak TS+ met Lease Pack met 2.0 liter benzinemotor met 145 pk, A-label en 20 % zakelijke bijtelling voor een prijs van 31.990 euro. Alle versies van de nieuwe Mazda6 hebben een A-label, met uitzondering van de Sportbreak diesel automaat.

Mazda 6

Vanaf januari zal in Nederland ook de Mazda6 Sedan leverbaar worden, zowel met benzine- als met dieselmotor. Prijzen beginnen voor beide carrosserievarianten bij € 28.990,-. Vooral de handgeschakelde versie met de SKYACTIV-D 2.2 liter dieselmotor met 150 pk zal dan veel belangstelling krijgen, gezien ook de daarop geldende 20% zakelijke bijtelling.

Bovendien heeft de klant dan ook nog eens de keuze uit vijf uitrustingsniveaus, met als belangrijkste de TS+ met Lease Pack of de GT-M, de meest luxe uitvoering met standaard onder meer lederen interieur, 19 inch wielen, Bose audio en een achteruitrijcamera. Vanaf januari zijn ook meteen de dieselversies van de Sportbreak beschikbaar, maar voorlopig alleen voorzien van de zestraps automatische versnellingsbak. De handgeschakelde versies volgen enkele maanden later.

Topmodel is de GT-M met de nieuwe Skyactiv-G 2.5 liter benzinemotor met 192 pk. Deze is verkrijgbaar als sedan en Sportbreak en standaard voorzien van automaat met schakelflippers achter het stuurwiel, sunroof en de nieuwe Mazda Radar Cruise Control, die een veilige afstand aanhoudt tot voorliggend verkeer tot snelheden van 200 km/u, door waar nodig te remmen en de snelheid aan te passen. Deze modellen zijn, evenals alle dieselversies en de andere GT-M modellen, ook voorzien van i-ELOOP, het nieuwe regeneratieve remsysteem van Mazda, waarbij elektriciteit wordt teruggewonnen bij snelheidsvermindering en afremmen.

Mazda 6

De nieuwe Mazda6 is uitgerust met een scala aan technologieën onder de naam 'i-ACTIVSENSE', die een bijdrage leveren aan de veiligheid. Het zijn allemaal systemen die de bestuurder helpen mogelijke gevaren te herkennen en een aanrijding helpen voorkomen, of in ieder geval de ernst van de situatie, indien een aanrijding onvermijdelijk is, aanzienlijk verminderen.

AutoCoach
Mazda6 tijdelijk met ComfortPlus pakketMazda6 tijdelijk met ComfortPlus pakket
4 juni 2019
Mazda6 2018 scoort 5-sterren EuroNCAPMazda6 2018 scoort 5-sterren EuroNCAP
24 oktober 2018
Nieuwe namen en uitvoeringen voor Mazda6Nieuwe namen en uitvoeringen voor Mazda6
18 april 2018
Prijzen vernieuwde Mazda6 bekendPrijzen vernieuwde Mazda6 bekend
13 maart 2018
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum