19 oktober 2018
Feedback
Mazda 6

Forum Mazda 6

Reacties van eigenaren

  

, datum: 21 augustus 2018

Ervaring met verkoop: Grouwstra Deventer

Reageer Nieuw
Uitvoering2.0 Skyactive
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand160.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor8
  
  

, datum: 18 april 2017

Ervaring met auto: Mazda6 nieuw gekocht en gelijk al problemen met het navigatiesysteem. Het heeft maanden geduurd voordat het opgelost was. Daarna kromme remschijven voor. Van Mazda Nederland hoef je helemaal niets te verwachten. Die organisatie kan je beter opheffen. Na veel aandringen eindelijk nieuwe gehad, maar toen waren de blokken weer niet vervangen. Echt een drama. Later het de USB aansluiting. Al 2x een nieuwe unit erin laten zetten en nog is het waardeloos. Vind het ook jammer dat er geen vooruit-verwarming in zit zoals bij de Ford en Nissan.

Reageer Nieuw
Uitvoering2.5L
Bouwjaar2013
In bezit3 jaar
KM-stand66.000 km
DealerVoorstad

Betrouwbaarheid5
Comfort5
Motor6
  
  

, datum: 26 mei 2014

Ervaring met auto: De rijwind hoor je enorm langs de portieren gieren, zeker als je op de snelweg zit.

De usb-speler heeft een bug, waardoor je elke keer dat de auto start weer bij track 1 begint en dus niet waar je de vorige rit bent gestopt met luisteren.

Nu al een terugroepactie mogen meemaken i.v.m. problemen met het i-Eloop-systeem.

Het Bose-systeem geeft heel veel bas-tonen.

De afwerking van de stoffering in de kofferbak ziet er erg goedkoop uit. Het zit ook niet stevig tegen de zijkant van de carrosserie bevestigd, maar het beweegt.

Met de dagrijverlichting brandt alleen aan de voorzijde van de auto ledverlichting. Achter dus geen verlichting! Als je voor het stoplicht de handrem aantrekt, gaat de dagrijverlichting uit.

De nachtstand van het navigatiescherm is erg donker. Bijstellen van helderheid is mogelijk, maar biedt nauwelijks effect.

De bluethooth werkt niet met oude telefoons, maar pas vanaf bluetooth 2.0 en verder.

Bovenstaande zaken merk je niet tijdens een proefrit, dus vandaar dat ik ze hier even vermeld.

Nieuw
UitvoeringGT-M 2.0
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand4.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort3
Motor6
  
 
Reactie van: Garfield_87, datum: 29 juni 2014

Antwoord: Je bent vergeten er ook iets positiefs over te zeggen en die zijn er volop. Het enige echte negatieve aan de wagen zijn de rijgeluiden (rijwind en banden). Vooral op een ruw wegdek zijn de banden te hoorbaar. Maar het went wel.

Die USB bug zou worden hersteld in de loop van dit jaar. Elke merk heeft wel een terugroepactie maar ze verschijnen niet altijd in de media. Bose geeft idd te veel bas maar zet de bas op neutraal en dan is het ok. Tijdens het rijden interesseert me de kofferbak niet. Voor mij ziet het er goed uit.

Ik ken geen enkele wagen met achteraan een dagrijverlichting. Ik ken niemand die zijn handrem aantrekt voor een stoplicht. Nagivatiescherm is voor mij ok. Het kan ook aan je ogen liggen. We zitten ondertussen aan bluetooth 4.0. Je moet wel een echt oude gsm hebben om er niet compatiebel mee te zijn.

En nu de positieve zaken :
- heerlijke wagen om mee te rijden (weggedrag)
- heerlijke motor (2.2D 175 PK)
- heerlijke automaat
- Uiterlijk een zeer mooi getekende wagen.
- Binnenin wat conservatiever maar het zit wel goed in elkaar.
- Heerlijk ruim van binnen.
- veel opties voor relatief weinig geld.

 
Reactie van: Rgroen, datum: 1 juli 2014

Antwoord: Helaas constateer ik dat je de minpunten beaamt, waaruit blijkt dat ik niet de enige ben die deze punten opvalt. Het is toch van de zotte dat je moet wennen aan de rijwind. Van een dergelijke auto verwacht ik dat dit probleem zich niet voordoet. Het oplossen van de USB-bug duurt al maanden, sinds de laatste update. Het zou toch zo moeten zijn dat een dergelijk foutje binnen no-time opgelost is. De zaken die jij heerlijk vindt, behoren voor mij tot het normale verwachtingspatroon van de auto en daarom niet noemenswaardig.

Als ik had geweten wat ik nu allemaal over deze auto weet / heb ervaren, had ik een andere keuze gemaakt voor mijn nieuwe auto.

 
Reactie van: Tiswa80, datum: 6 juli 2014

Antwoord: USB probleem is hinderlijk (update 3e kwartaal)
Bandengeruis is duidelijk aanwezig maar erg afhankelijk van het wegdek en windgeruis boven de 130 hinderlijk. De bekleding in de kofferbak zit bij mijn auto prima. Bovengenoemde zaken zouden bij de bezichtiging en proefrit allemaal geconstateerd kunnen worden.

Zeuren over dagrijverlichting die achter niet brand, bass instellingen en de nachtkleur van Tomtom of over een terugroep actie is zoeken naar spijkers op laag water.
Probeer eens een Mercedes dan leer je de Mazda wel te waarderen.

Een hele prettige auto die veel waar voor zijn geld bied.

 
Reactie van: Livrajojo, datum: 3 februari 2018

Antwoord: Ook veel problemen gehad met de headup display en de boordcomputer. Bovendien is die laatste bijzonder traag bij opstarten. Maar mijn dealer heeft altijd zijn best gedaan om mijn problemen op te lossen. Bekelding van de kofferbak is inderdaad op de lage kant. De oorspronkelijke (waardeloze) banden heb ik laten vervangen voor 4 seasons, voor een beter rijgedrag. In ieder geval is het een prachtige auto. Ik heb geen enkele spijt van mijn aankoop. Wagon, 2.5L automaat

Reageer