24 oktober 2018
Mazda 6

Mazda6

Vernieuwde Mazda6 scoort 5-sterren EuroNCAP

Autozine
24 oktober 2018 | De vernieuwde Mazda6 heeft de maximale score van vijf sterren gekregen van EuroNCAP in de nieuwste serie tests. Het is daarmee de eerste Mazda die een algehele vijfsterrenscore behaalt onder de nieuwe, strengere EuroNCAP crashtestregels van 2018.De sleutel tot het succes is de toename in stijfheid van de schokabsorberende en toch lichtgewicht SKYACTIV-Body van de vernieuwde Mazda6, een breder scala aan geavanceerde i-ACTIVSENSE veiligheidstechnologieën om bestuurders potentiële risico's te helpen identificeren en de kans op schade of letsel te verminderen, samen met een verbeterde voetgangersbescherming.
AutoCoach

Van de vier testcategorieën die onderdeel uitmaken van de EuroNCAP-crashtest, bescherming van volwassenen (bestuurder en passagiers), bescherming van kinderen, bescherming van kwetsbare weggebruikers en Safety Assist (technologieën die de bestuurder ondersteunen en aanrijdingen vermijden), verbeterde of bereikte de vernieuwde Mazda6 drie van de vier scores die zijn voorganger in 2013 behaalde.

Mazda 6

Op het gebied van bescherming volwassenen steeg de score van de Mazda6 2018 met 3% tot 95%, met maximale punten voor de frontale botsing met een stilstaande auto, de aanrijding van opzij en de paaltest. De score voor de bescherming van kinderen steeg met 14% tot 91%, met een maximum aantal punten in zowel de frontale als de laterale impactcategorieën. De 66% score in de categorie kwetsbare weggebruiker (voetgangersveiligheid) komt overeen met die van het uitgaande model en de vernieuwde Mazda6 scoort 73% in de categorie Safety Assist.

Voortbouwend op een reeds substantiële uitbreiding van de i-ACTIVSENSE veiligheidsvoorzieningen biedt de vernieuwde Mazda6 een verbeterde Radar Cruise Control (MRCC), verbeterde Adaptive LED-koplampen (ALH), een Intelligent Speed Assist systeem (ISA), de auto-hold-functie van Mazda en een 360 graden View Monitor. De bescherming van voetgangers is ook verbeterd door de goedkeuring van een actief motorkapontwerp.

De rijdynamiek draagt ook bij aan de vijfsterrenscore van de vernieuwde Mazda6, dankzij zijn lineaire, responsieve en voorspelbare acceleratie, remmen en besturing. Door de auto veiliger te maken verminderen dergelijke aspecten de kans op ongelukken nog meer.

Op zoek naar een Mazda 6?
bynco heeft er 3 vanaf € 16.950,-

Mazda 6

Mazda6 tijdelijk met ComfortPlus pakketMazda6 tijdelijk met ComfortPlus pakket
4 juni 2019
Nieuwe namen en uitvoeringen voor Mazda6Nieuwe namen en uitvoeringen voor Mazda6
18 april 2018
Prijzen vernieuwde Mazda6 bekendPrijzen vernieuwde Mazda6 bekend
13 maart 2018
Mazda6 ondergaat tweede faceliftMazda6 ondergaat tweede facelift
15 november 2017
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum