10 maart 2014
Mazda 6

Mazda6

Nogmaals 5 sterren voor Mazda6

Autozine
10 maart 2014 | De Mazda6 heeft de hoogst mogelijke veiligheidsscores in Europa, Japan, Australië en de Verenigde Staten. De nieuwe generatie van de Mazda6 kreeg afgelopen september de maximale score van vijf sterren EuroNCAP. Alle nieuwe Mazda's van de zesde generatie, de Mazda6, Mazda CX-5 en Mazda3, hebben nu een vijfsterren EuroNCAP classificatie. De Mazda6 is bovendien uitgerust met i-ACTIVSENSE, een verzameling actieve veiligheidstechnologieën die de bestuurder ondersteunen en die EuroNCAP vanaf dit jaar zal meenemen in zijn beoordelingen.
 

EuroNCAP is het European New Car Assessment Programme, een onafhankelijk instituut dat sinds 1997 veiligheidsscores toekent in de automobielindustrie. JNCAP staat voor Japan's New Car Assessment Program, waarvan de tests worden uitgevoerd door het National Agency of Automotive Safety and Victims' Aid. ANCAP is het Australasian New Car Assessment Program.

Mazda 6

En de IIHF, ofwel Insurance Institute for Highway Safety, is een onafhankelijke non-profit organisatie die gefinancierd wordt door autoverzekeraars om de veiligheid van voertuigen te beoordelen, twee maanden later gevolgd door een andere maximale score van de Japanse tegenhanger JNCAP. De ANCAP kende het model ook vijf sterren toe in november, voor alle in Australië en Nieuw-Zeeland beschikbare uitvoeringen. En onlangs gaf de IIHS in de USA de Mazda6 zijn hoogst mogelijke Top Safety Pick+ rating.

Net als alle nieuwe modellen van de zesde generatie is ook de Mazda6 gebouwd volgens Mazda's Proactieve Veiligheidsfilosofie, die tot doel heeft het risico op ongelukken te minimaliseren en het vermogen van de bestuurder om het voertuig veilig te bedienen te maximaliseren. De schokabsorberende SKYACTIV-Body beschikt over staal van ultrahoge treksterkte en andere innovaties om de carrosseriestructuur te versterken, wat een uitstekende passieve bescherming oplevert voor zowel inzittenden als voetgangers.