4 april 2013
Mazda 6

Mazda 6

Mazda6 wint Red Dot Design Award 2013

Autozine
4 april 2013 | De nieuwe Mazda6 heeft een onderscheiding in de wacht gesleept: de Red Dot Award 2013. Dit is een internationaal erkende prijs voor uitmuntend productontwerp. De 37-koppige jury van onafhankelijke designexperts, die de inzendingen beoordeelden op basis van negen criteria, prezen de op Kodo geïnspireerde Mazda6 vooral voor zijn hoge mate van vernieuwing.
 

"Kodo" is het winnende ontwerpthema voor de nieuwe en zesde generatie auto's van Mazda. Het is geïnspireerd op het explosief vrijkomen van energie, zoals bij dieren of sporters op het moment dat ze een sprong willen make. Tot de andere awards die het designthema inmiddels heeft gewonnen behoren onder meer Auto Bild's '2012 European Design Award' voor de Mazda CX-5 compacte crossover SUV, het eerste Kodo productiemodel. En de Mazda Takeri, die diende als basis voor de nieuwe Mazda6, pakte de eerste plaats in de 'Automotive Brand Contest 2012' van de Duitse Design Council in de categorie concept cars.

Mazda 6

"Met de nieuwe Mazda6 hebben we ons ten doel gesteld de zintuigen wakker te schudden en hoofden te laten draaien met een compromisloze balans en proportie, die direct uitnodigt om in de auto te gaan rijden", zegt Peter Birtwhistle, Chief Designer bij het Europese R & D Centre van Mazda. "De red dot award voor productdesign is een zeer prestigieuze getuigenis van wat we hebben bereikt bij Mazda met het gedurfde Kodo design".

De red dot design award is sinds 1955 een van 's werelds grootste designwedstrijden, destijds geïnitieerd door het in Duitsland gevestigde Design Zentrum Nordrhein Westfalen. Er worden prijzen toegekend voor productdesign, ontwerp en communicatiedesign. De 'red dot award: product design 2013' kende 4662 inzendingen van 1.865 fabrikanten uit 54 landen. De awards worden op 1 juli in het Aalto Theater in Essen uitgereikt. De producten zelf hebben dan het voorrecht om de 'red dot' te dragen, internationaal erkend als een bewijs van uitstekend design.