2 augustus 2012
Mazda 6

Mazda6

Mazda6 in productie genomen

Autozine
2 augustus 2012 | Mazda heeft de start van de productie van de volledig nieuwe Mazda6 niet ongemerkt voorbij laten gaan. Onder het toeziend oog van Takashi Yamanouchi, Voorzitter van de Raad van Bestuur en President en CEO van Mazda Motor Corporation en 500 gasten, waaronder medewerkers, andere executives en vakbondsbestuurders, rolde de eerste nieuwe Mazda6 van de band in de Hofu Plant No. 2 in de naast Hiroshima gelegen provincie Yamaguchi. Het eerste model was een Sportbreak voor de Europese markt, voorzien van de 2.0 liter SKYACTIV-G benzinemotor.

Takashi Yamanouchi: "Ik ben onder de indruk van het feit dat de start van de productie van de derde generatie Mazda6, het vlaggenschip van onze nieuwste serie producten, in een voor ons zo belangrijk jaar plaatsvindt. Het is 30 jaar geleden dat we hier in dit district gestart zijn met de productie van auto's en het is 10 jaar geleden dat de allereerste Mazda6 van de eerste generatie hier van de band rolde in 2002. We zullen ons best doen om deze auto tot een succes te maken en tot een model dat wereldwijd populair zal zijn bij onze klanten, om daarmee het merk Mazda naar een nog hoger niveau te tillen".

Mazda 6

Als vertegenwoordiger van alle medewerkers van de Hofu Plant sprak Masatsugu Ohgi van de Trim en Final Assembly Gr. No. 2, Vehicle Production Dept. No. 4: "Dankzij de enorme ervaring die wij hebben opgedaan op het gebied van kwaliteitsverbetering tijdens de productie van 9 miljoen eenheden in 30 jaar tijd hier in Hofu zijn we ervan overtuigd dat de nieuwe generatie Mazda6 het vorige model op alle gebieden zal overtreffen en klanten over de hele wereld zal enthousiasmeren".

De volledig nieuwe Mazda6 is het eerste model van Mazda dat is uitgerust met het regeneratieve remsysteem i-ELOOP, dat remenergie omzet in elektriciteit.

De nieuwe Mazda6 komt dit kalenderjaar nog op de markt in Europa en Japan, gevolgd door andere markten, waaronder de Verenigde Staten in het voorjaar van 2013. De verwachting is dat er per jaar ongeveer 120.000 eenheden van het nieuwe model in de Hofu Plant worden geproduceerd.

De Wereldpremière van de nieuwe Mazda6 vindt plaats op 29 augustus a.s. op de Autosalon van Moskou in de vorm van een sedan met Russische specificaties. De verwachting is dat de nieuwe Mazda6 Sportbreak al vanaf eind oktober in Nederland leverbaar is, voorzien van de 2.0 liter SKYACTIV-G benzinemotor met 145 pk en 20% zakelijke bijtelling. Prijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

Op zoek naar een Mazda 6?
bynco heeft er 3 vanaf € 16.950,-

Mazda 6

Mazda6 tijdelijk met ComfortPlus pakketMazda6 tijdelijk met ComfortPlus pakket
4 juni 2019
Mazda6 2018 scoort 5-sterren EuroNCAPMazda6 2018 scoort 5-sterren EuroNCAP
24 oktober 2018
Nieuwe namen en uitvoeringen voor Mazda6Nieuwe namen en uitvoeringen voor Mazda6
18 april 2018
Prijzen vernieuwde Mazda6 bekendPrijzen vernieuwde Mazda6 bekend
13 maart 2018
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum