25 oktober 2011
Mazda 6

Mazda Takeri

Mazda Takeri debuteert op Tokyo Motor Show

Autozine
25 oktober 2011 | Mazda heeft op de komende en 42e editie van de Tokyo Motor Show een wereldprimeur in de vorm van een nieuwe concept car onder de naam Takeri. Het model is de voorbode van de nieuwe Mazda in het D-segment en zal in Tokyo te zien zijn samen met de nieuwe crossover SUV CX-5, voorzien van alle nieuwe SKYACTIV technologie. Als uitbreiding van dit technologiepakket zal Mazda zijn nieuwe regeneratieve remsysteem presenteren.

Op zoek naar een Mazda 6?
bynco heeft er 3 vanaf € 16.950,-

Mazda 6

De Mazda Takeri concept car is ontworpen volgens de nieuwe Kodo designtaal, 'de ziel van beweging', die de styling van een sedan een nieuwe uitstraling geeft.

Mazda 6

Onder dit exterieur zit het hele pakket SKYACTIV technologie, dat in dit geval is uitgebreid met Mazda's eerste regeneratieve remsysteem, dat kinetische energie (ook wel bewegingsenergie, de energie die een voorwerp heeft doordat het beweegt) tijdens het remmen omzet naar elektriciteit. Deze elektriciteit wordt opgeslagen in condensatoren en wordt vervolgens gebruikt om de elektrische systemen van de auto aan te sturen, waardoor de motor minder belast wordt en er uiteindelijk brandstof wordt bespaard.

Dit, in combinatie met de nieuwe SKYACTIV-D dieselmotor, Mazda's unieke i-stop systeem en nieuwe technieken om de auto lichter en aerodynamischer te maken en het chassis verder te verbeteren, stelt de Mazda Takeri in staat om een laag brandstofverbruik te realiseren, samen met krachtige prestaties.

De Tokyo Motor Show 2011 vindt plaats in Tokyo Big Sight (Tokyo International Exhibition Centre). De publieksdagen zijn van 3 tot en met 11 december 2011.

Mazda6 tijdelijk met ComfortPlus pakketMazda6 tijdelijk met ComfortPlus pakket
4 juni 2019
Mazda6 2018 scoort 5-sterren EuroNCAPMazda6 2018 scoort 5-sterren EuroNCAP
24 oktober 2018
Nieuwe namen en uitvoeringen voor Mazda6Nieuwe namen en uitvoeringen voor Mazda6
18 april 2018
Prijzen vernieuwde Mazda6 bekendPrijzen vernieuwde Mazda6 bekend
13 maart 2018
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum