19 december 2014
Mazda 6

Mazda6

Driemiljoenste Mazda6 geproduceerd

Autozine
19 december 2014 | De totale wereldwijde productie van de Mazda6 (bekend als Mazda Atenza in Japan) heeft eind november de 3 miljoen eenheden bereikt. Deze mijlpaal werd behaald ongeveer 12 jaar en 9 maanden na de start van de productie van de eerste generatie Mazda6 in februari 2002 in de Hofu Plant No. 2 in Yamaguchi, Japan. Het is de op één na snelste tijd voor een model van Mazda om dit productieaantal te bereiken, na de Mazda3 (Mazda Axela in Japan) in april 2011.
Profile
 

De Mazda6 wordt momenteel geproduceerd in de Hofu Plant in Japan en bij FAW Car Co. Ltd. in China. Daarnaast wordt hij lokaal geassembleerd in de Mazda Sollers Manufacturing Rus in Rusland en bij Vina Mazda Automobile Manufacturing Co. Ltd. in Vietnam.

Mazda 6

De huidige derde generatie Mazda6 dateert uit 2012 en werd destijds volledig nieuw ontworpen. De nieuwe Mazda6 oogstte de nodige lof in markten over de hele wereld, wat onder meer tot uiting kwam bij de uitverkiezing tot RJC Auto van het Jaar 2014 in Japan en tot finalist voor de World Car Design of the Year 2013, naast het ontvangen van meer dan 40 andere onderscheidingen wereldwijd.

De nieuwste versie van het model, de Mazda6 modeljaar 2015, zal vanaf januari volgend jaar beschikbaar komen op de mondiale markt, te beginnen in Japan en de Verenigde Staten en naar verwachting eind februari in Nederland.