4 september 2013
Mazda 6
Nieuws

Mazda6

5 sterren EuroNCAP voor Mazda6

4 september 2013 - De nieuwe Mazda6 heeft de maximale score van vijf sterren behaald bij de EuroNCAP botsbroef. European New Car Assessment Programme is een onafhankelijk instituut dat sinds 1997 veiligheidsscores toekent in de automobielindustrie. Het resultaat toont aan dat Mazda's strategie om de veiligheid van al zijn producten te verbeteren met innovaties zoals de schokabsorberende SKYACTIV-Body werkt. En met het uitgebreide assortiment i-ACTIVSENSE actieve veiligheidstechnologie├źn is het topmodel van Mazda goed voorbereid op de toekomst.

De scores in elke categorie zijn gebaseerd op een aantal crashtests, waaronder een frontale botsing met 64 km/u, een zijwaartse impact met 50 km/u, een zijwaartse impact tegen een paal met 29 km/u en een aanrijding met een voetganger met een snelheid van 40 km/u. EuroNCAP meet ook de kwaliteit en werking van de elektronische stabiliteitscontrole (ESC).

Mazda 6

Zowel de sedan als de Sportbreak van de nieuwe Mazda6 scoren hoog in alle vier categorieën. De cijfers voor de bescherming van volwassen inzittenden, de inzittenden bescherming van kinderen en de assistentie van de ingebouwde veiligheidssystemen waren respectievelijk 92%, 77% en 81%, alle drie ruim boven de 80%, 60% en 65% drempels in deze categorieën, nodig om de score van vijf sterren te behalen. De Mazda6 scoorde ook 66% voor voetgangersveiligheid, één van de beste scores onder de voertuigen van merken zoals deze dit jaar in Europa zijn getest.

De Mazda6 is lichter en sterker dankzij het gebruik van staal met ultrahoge treksterkte en andere innovaties die de structuur van het chassis versterken en daarmee de passieve veiligheid verhogen. Dit wordt ondersteund door de op sensoren gebaseerde i-ACTIVSENSE technologieën, die in de eerste plaats ongevallen helpen voorkomen en indien ze toch plaatsvinden de gevolgen ervan aanzienlijk verminderen.