15 december 2021
Land Rover Discovery Sport
Nieuws

Land Rover Discovery Sport

Land Rover Discovery Sport aangepast voor 2023

15 december 2021 - De Land Rover Discovery Sport is verbeterd voor modeljaar 2023. De SUV met 5+2 zitplaatsen als optie is beschikbaar met een plug-in hybrid (PHEV) aandrijflijn, een aangepaste dieselmotor en technologie ten aanzien van infotainment, connectivity, ADAS en luchtzuivering. Ook is er een speciale uitvoering in de vorm van de Discovery Sport Urban Edition.

Op zoek naar een Land Rover Discovery Sport 2.2 SD4 HSE Luxury automaat?
bynco heeft er 3 vanaf € 30.750,-

Land Rover Discovery Sport 2.2 SD4 HSE Luxury automaat

De Land Rover Discovery Sport is in Nederland verkrijgbaar met keuze drie aandrijflijnen. Behalve de mild hybrid (MHEV) P200 Ingenium benzinemotor is er ook de P300e Plug-in Hybrid (PHEV). Deze in 2020 geïntroduceerde PHEV is opnieuw WLTP-gecertificeerd met lagere CO2- en verbruikswaarden vanaf respectievelijk 34 g/km en 1,5 l/100 km. Dat was 44 g/km en 2,0 l/100 km. Deze gunstigere waarden resulteren uiteindelijk ook in een lager BPM-tarief.

Land Rover Discovery Sport

De derde motorvariant in de reeks is de MHEV D165 Ingenium dieselmotor van de volgende generatie, die voor Nederland standaard met vierwielaandrijving wordt gecombineerd. Deze krachtbron met een vermogen van 120 kW (163 pk) claimt verbeterde efficiency, een soepeler vermogensafgifte en raffinement met een CO2-waarde vanaf 175 g/km en een brandstofverbruik vanaf 6,7 l/100 km. Om deze waarden te bereiken, maakt de D165 gebruik van Land Rover's nieuwste mild hybrid-technologie die energie terugwint tijdens vertragen en opslaat in een accu.

De Land Rover Discovery Sport is ook beschikbaar als speciale Urban Edition. Deze is gebaseerd op de R-Dynamic-uitvoering en biedt designelementen, zoals Shadow aluminium interieurafwerking, non-lederen Luxtec Suedecloth bekleding en een contrasterend zwart dak. De Urban Edition is verkrijgbaar met keuze uit vijf exterieurkleuren: Carpathian Grey, Firenze Red, Santorini Black, Ostuni Pearl White en Hakuba Silver.

De digitale ervaring in de Discovery Sport is getransformeerd dankzij Land Rover's Pivi Pro-infotainmentsysteem. Dit is klaar voor gebruik zodra het wordt ingeschakeld. Een data-abonnement en separate accu zorgen ervoor dat er geen vertraging is. Software-updates zijn gratis over-the-air beschikbaar via de geïntegreerde dataverbinding en kunnen op een tijdstip worden gepland dat het beste uitkomt. Hiermee beschikken klanten altijd over de nieuwste kaarten, apps en voertuigfuncties, zonder een dealer te hoeven bezoeken. Pivi Pro Connected inclusief navigatiesysteem wordt mogelijk gemaakt door de Electrical Vehicle Architecture EVA 2.0 en is standaard op alle uitvoeringen van de Land Rover Discovery Sport.

Ook muziek en media streamen was nog nooit zo eenvoudig in de Land Rover Discovery Sport dankzij geïntegreerde Spotify als mediabron in het infotainmentmenu en Bluetooth-connectivity voor twee smartphones tegelijk. Een draadloze telefoonlader met of zonder signaalversterker is eveneens beschikbaar, net als de verbeterde Activity Key waarmee klanten zonder gebruik van de conventionele sleutel de portieren kunnen vergrendelen of ontgrendelen of de motor kunnen starten zonder de conventionele sleutel mee te hoeven nemen.

Klanten kunnen de luchtkwaliteit in het interieur van de Land Rover Discovery Sport eenvoudig controleren door het interieurluchtfiltersysteem te activeren via het touchscreen. Dit optionele systeem is een aanvulling op de bestaande Cabin Air Ionisation-functie en filtert fijne stofdeeltjes, allergenen, pollen, sterke geuren en schadelijke stofdeeltjes die vaak worden aangetroffen in steden en gebieden met veel verkeer (tot en onder PM2.5).

Andere technologieën zijn te vinden in de reeks rijassistentiesystemen (ADAS), zoals Rear Traffic Monitor met automatische remfunctie en Rear Collision Monitor die met radartechnologie voortdurend een oogje in het zeil houdt van wat er zich achter de auto afspeelt. Hiermee is de Discovery Sport in staat om zich voor te bereiden op een impact en daarmee de ernst van de aanrijding voor inzittenden te beperken. De optionele 3D Surround Camera kan de bestuurder bij snelheden tot 30 km/h ondersteunen in wat er zich afspeelt rondom de auto, waardoor manoeuvreren en zelfs navigeren op moeilijk terrein eenvoudiger is dan voorheen.

AutoCoach