8 december 2016
Land Rover Discovery Sport

Land Rover Discovery Sport

Land Rover presenteert houten schuilhut

Autozine
8 december 2016 | Land Rover heeft de designprincipes van de Discovery Sport toegepast op een concept voor een mobiele schuilhut. Het onderkomen past als bouwpakket in de Discovery Sport en biedt in uitgebouwde vorm twee volwassenen voldoende ruimte om te overnachten.

Op zoek naar een Land Rover Discovery Sport?
bynco heeft er 1 vanaf € 25.495,-

Land Rover Discovery Sport

Land Rovers interieurdesigners ontwikkelden in samenwerking met het Deense architectenbureau LUMO een duurzame, demontabele schuilhut die voldoet aan Land Rovers designprincipes en spreekwoordelijke degelijkheid. Het unieke ontwerp is tot in de finesses virtueel doorontwikkeld in Jaguar Land Rovers '3D Virtual Cave' en is bestand tegen koude temperaturen tot -20 oC.

Land Rover Discovery Sport

In de bagageruimte (1.698 liter) van de Discovery Sport passen de grote componenten van de hut en zelfs het dashboardkastje en de bekerhouders zijn benut om kleine delen van de hut onder te brengen. In uitgebouwde vorm staat de hut op drie poten, zodat stabiliteit gegarandeerd is. De trapeziumvormige vloer, met een oppervlak van 3,5 m2, bevindt zich op dezelfde hoogte als die van de Discovery Sport. Een aantal designelementen van de Land Rover komt terug in de hut, zoals de zitplaatsen op het 'voordek', die doen denken aan die op de achterklep van de Discovery Sport, en de grote ruiten. De openslaande verticale ruit aan de ene kant, die als deur fungeert, en de even grote horizontale ruit aan de andere kant bieden vanuit de hoekig vormgegeven hut een fraai uitzicht.

Land Rover Discovery Sport

Een zonnepaneel op het dak van de hut zorgt voor energie om smartphones en tablets van stroom te voorzien zonder aansluiting op het energienetwerk.

Het onderkomen is opgebouwd uit duurzame, natuurlijke materialen, zodat hij opgaat in de natuurlijke omgeving. De vloer en het raamwerk van de hut zijn gemaakt van Deens grenen. De wanden en het dak zijn van multiplex van diverse soorten hardhout. Al het hout is voorzien van het FSC-keurmerk en duurzaam gekweekt. De dakbedekking is van Western Red shingles, zodat de hut minimaal afsteekt tegen zijn natuurlijke omgeving.

Land Rover Discovery Sport

Land Rover zet de schuilhut de komende jaren in ter ondersteuning van projecten en voor evenementen.

Op zoek naar een Land Rover Discovery Sport?
DAS import heeft er 297 vanaf € 16.774,-

Land Rover Discovery Sport

LandRover Discovery Sport verbeterd 2020LandRover Discovery Sport verbeterd 2020
21 mei 2019
Land Rover Discovery sport trekt 100 tonLand Rover Discovery sport trekt 100 ton
16 juni 2016
Land Rover Discovery Sport met Tile BlueLand Rover Discovery Sport met Tile Blue
3 mei 2016
Discovery Sport Dynamic debuteert op IAADiscovery Sport Dynamic debuteert op IAA
14 september 2015
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum