12 mei 2021
Land Rover Discovery Sport

Land Rover Discovery Sport

Land Rover Discovery Sport krijgt mild hybrid diesel

Autozine
12 mei 2021 | Land Rover breidt het aanbod van de Discovery Sport uit met twee nieuwe dieselmotoren en een extra krachtige en onderscheidende Black Edition. Tevens is de Discovery Sport beschikbaar met het Pivi (Pro) infotainmentsysteem waarmee de digitale beleving naar een hoger niveau getild wordt. De nieuwe Land Rover Discovery Sport is leverbaar voor prijzen vanaf 55.358 euro.
AutoCoach

De Land Rover Discovery Sport is leverbaar met twee, nieuwe generatie Ingenium dieselmotoren. Het betreft de viercilinder D165 (100 kW / 136 pk) en D200 (150 kW / 204 pk) met een CO2-emissie vanaf 166 g/km (6,2 l/100 km). In combinatie met vierwielaandrijving zijn beide motorvarianten uitgerust met Land Rovers nieuwste mild hybrid-technologie (MHEV), waarmee energie tijdens het vertragen wordt opgevangen en opgeslagen voor een vloeiender stop-startproces en extra efficiency.

Land Rover Discovery Sport

Ook nieuw in het aanbod is de Discovery Sport Black Edition. Deze speciale editie biedt in- en exterieurverbeteringen. De Black Edition wordt standaard aangedreven door de 213 kW (290 pk) sterke turbobenzinemotor. De variant met vijf zitplaatsen combineert een acceleratie van 0-100 km/u in 7,4 seconden met een CO2-emissie van 211 g/km.

De digitale beleving in de Discovery Sport is verbeterd met het Pivi en Pivi Pro infotainmentsysteem (afhankelijk van de uitvoering). Dit systeem maakt gebruik van een afzonderlijk datasysteem en batterij, waardoor het na het activeren direct klaar is voor gebruik, zonder opstarttijd. Software-updates zijn kosteloos 'over-the-air' beschikbaar via de ingebouwde dataverbinding. Deze updates kunnen ook worden ingepland. Zo beschikt de berijder altijd over de nieuwste navigatiekaarten, apps en functies, zonder daarvoor de dealer te hoeven bezoeken.

Andere belangrijke eigenschappen van het infotainmentsysteem zijn de Bluetooth-verbinding voor twee smartphones tegelijk en de ingebouwde Spotify-app voor directe toegang tot meer dan 50 miljoen muzieknummers. Smartphones kunnen tevens draadloos worden opgeladen. De tweede generatie Activity Key is eveneens beschikbaar, waarmee eigenaren de portieren kunnen ont- en vergrendelen of de motor starten zonder gebruik van de traditionele sleutel. Zelfs de luchtkwaliteit in het interieur is via de touchscreen te bedienen met de Cabin Air Filtration die schadelijke deeltjes uit de lucht filtert. Dit systeem, dat een aanvulling is op het bestaande Cabin Air Ionisation, filtert behalve kleine deeltjes (zelfs tot kleiner dan PM2.5) ook allergenen, pollen en sterke geuren.

Verder kunnen kopers rekenen op een reeks rijhulpsystemen, waaronder Rear Traffic Monitor met automatische remfunctie. Rear Collision Monitor maakt gebruik van radar en houdt continu de situatie achter de auto in de gaten. Hierdoor is de Discovery Sport voorbereid om de impact van een aanrijding te verkleinen. De optionele 3D Surround Camera biedt bij snelheden tot 30 km/u goed zicht op de situatie rond de auto. Deze systemen zijn een aanvulling op de in 2019 geïntroduceerde ClearSight Ground View en ClearSight Interior Rear View Mirror: cameratechnologie die het mogelijk maakt om als het ware 'door de auto heen' te kijken.

De Land Rover Discovery Sport is leverbaar voor prijzen vanaf € 55.358,-. Er is keuze uit de uitvoeringen S, SE, R-Dynamic SE, R-Dynamic HSE en de nieuwe Discovery Sport Black Edition. De uitgebreide reeks motorvarianten omvat Ingenium benzine- en dieselmotoren en een P300e plug-in hybride.

Op zoek naar een Land Rover Discovery Sport?
bynco heeft er 3 vanaf € 24.895,-

Land Rover Discovery Sport

LandRover Discovery Sport verbeterd 2020LandRover Discovery Sport verbeterd 2020
21 mei 2019
Land Rover presenteert houten schuilhutLand Rover presenteert houten schuilhut
8 december 2016
Land Rover Discovery sport trekt 100 tonLand Rover Discovery sport trekt 100 ton
16 juni 2016
Land Rover Discovery Sport met Tile BlueLand Rover Discovery Sport met Tile Blue
3 mei 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum