26 augustus 2020
Land Rover Evoque
Nieuws

Land Rover Evoque

Nieuwe techniek voor Range Rover Evoque en Land Rover Discovery Sport

26 augustus 2020 - Na de introductie van P300e Plug-in Hybride varianten eerder dit jaar wordt het aanbod van de Range Rover Evoque en de Land Rover Discovery Sport nu uitgebreid met nieuwe geëlektrificeerde aandrijflijnen, evenals nieuwe speciale uitvoeringen en geavanceerde nieuwe technologieën.

Land Rover breidt het aanbod nu uit met nieuwe viercilinder Ingenium dieselmotoren met 48V Mild Hybride techniek (MHEV) voor de Land Rover Discovery Sport, met vermogens van 121 kW (165 pk) en 147 kW (200 pk). Tevens wordt het aanbod van de Range Rover Evoque versterkt met de P160, die wordt aangedreven door dezelfde 1,5-liter driecilinder benzinemotor als in de P300e. Een vermogen van 118 kW (160 pk), 260 Nm koppel en standaard 8-traps automaat kenmerken de Evoque P160. De P200, P250 en P300 benzinevarianten van de Evoque en Discovery Sport waren al voorzien van MHEV-techniek.

Land Rover Evoque

Met de nieuwe Autobiography introduceert Land Rover tevens een nieuwe topversie in het aanbod van de Range Rover Evoque. Deze versie onderscheidt zich met opvallende designaccenten voor het exterieur en een extra luxueus interieur. De Range Rover Evoque Autobiography is tevens leverbaar als P300e Plug-in Hybride voor klanten die luxe willen combineren met efficiency.

Een andere nieuwe, speciale uitvoering is de Range Rover Evoque Nolita Edition. Voor deze versie, die gebaseerd is op de Evoque S, lieten ontwerpers zich onder andere inspireren door modieuze wijken in New York City. De Nolita Edition heeft een contrasterend dak in Nolita Grey eem reeks opties in combinatie met de P300e motorisatie.

Tot slot introduceert Land Rover de 'Sport Black' uitvoering van de Discovery Sport. Deze sportieve variant biedt prestaties dankzij de 213 kW (290 pk) sterke turbobenzinemotor.

De digitale ervaring in de Range Rover Evoque en Land Rover Discovery Sport wordt naar een hoger niveau getild met het Pivi (Pro)-infotainmentsysteem. Dit systeem is direct en zonder vertraging klaar voor gebruik zodra het wordt ingeschakeld dankzij de separate batterij en het afzonderlijke dataplan. Software-updates zijn gratis beschikbaar via de ingebouwde dataverbinding en kunnen op ieder gewenst moment worden uitgevoerd. Hiermee hebben klanten altijd de nieuwste navigatiekaarten, apps en voertuigfuncties tot hun beschikking, zonder een werkplaats te hoeven bezoeken. Het infotainmentsysteem is voor de uitvoeringen S, SE en HSE beschikbaar als Pivi of als uitgebreidere Pivi Pro met ingebouwde navigatie.

Land Rover Evoque

Tevens is het streamen van muziek en media nog nooit zo eenvoudig geweest dankzij de Bluetooth-connectiviteit voor twee telefoons tegelijk en de ingebouwde Spotify-app die rechtstreeks via het infotainmentmenu is te bedienen. Hiermee hebben Spotify Premium-abonnees direct toegang tot meer dan 50 miljoen muzieknummers en ruim 700.000 podcasts, zónder dat een smartphone met het infotainmentsysteem dient te worden gekoppeld.

Verder zijn de Range Rover Evoque en Land Rover Discovery Sport nu leverbaar met een ionisatiesysteem met PM2.5 filter voor extra reiniging van de interieurlucht. Door simpelweg de 'Purify'-modus te activeren, houdt het systeem fijne deeltjes, allergenen, pollen en zelfs sterke geuren buiten het interieur. Ook is de nieuwe Activity Key van de tweede generatie beschikbaar voor de Evoque en Discovery Sport. Met deze water- en schokbestendige wearable met een lcd-horloge kunnen gebruikers de portieren vergrendelen, ontgrendelen en zelfs de auto starten.

De nieuwe Rear Collision Monitor behoort eveneens tot de technologische updates voor de Evoque en Discovery Sport. Dit systeem gebruikt radars om continu het achterliggende verkeer te monitoren en indien nodig de auto voor te bereiden op een impact om de kans op letsel voor inzittenden te verminderen. Verder kan de bestuurder met de nieuwe 3D Surround Camera de omgeving rondom de auto zien met snelheden van tot 30 km/u, waarmee manoeuvreren en zelfs navigeren in moeilijk terrein eenvoudiger is dan voorheen. Deze nieuwe ADAS-systemen vormen een aanvulling op de ClearSight Ground View- en ClearSight Rear View Mirror-technologie van Land Rover, waarbij slimme camera's de beelden zodanig samenvoegen op het beeldscherm, dat het lijkt alsof je 'door de motorkap heen' kijkt. Daarbij zorgt ook de verwisselbare achteruitkijkspiegel met videoscherm voor extra zicht.