5 juni 2019
Kia XCeed

Kia XCeed

Kia onthult XCeed

Autozine
5 juni 2019 | Kia Motors geeft de eerste foto vrij van de nieuwe XCeed. Deze urban crossover is het vierde familielid van de nieuwe Ceed-familie. Het model combineert een sportieve coupƩstyling en belooft dito rijeigenschappen en de veelzijdigheid van een traditionele SUV. De officiƫle onthulling van de Kia XCeed vindt plaats op 26 juni 2019.

Op zoek naar een Kia XCeed?
bynco heeft er 36 vanaf € 23.000,-

Kia XCeed

Het Europese designcentrum van Kia in Frankfurt is verantwoordelijk voor het design van de onderscheidende Kia XCeed met coupé-daklijn. De urban crossover is daar ontworpen onder leiding van Gregory Guillaume, Vice President of Design bij Kia Motors Europe. De extra bodemvrijheid in combinatie met de lagere daklijn geeft een sportievere positie ten opzichte van een traditionele SUV. Tegelijkertijd belooft de hogere zitpositie een beter zicht op de weg in vergelijking met een conventionele hatchback.

Kia XCeed

Ten opzichte van zijn grotere rivalen claimt de nieuwe Kia XCeed meer dynamiek, niet alleen op het gebied van design, maar ook wat betreft de rijeigenschappen. Daarnaast is de interieur- en bagageruimte vergelijkbaar met die van populaire SUV's in Europa.

"Het sportieve design en karakter maakt de nieuwe Kia XCeed aantrekkelijker dan andere langere en grotere SUV's", aldus Emilio Herrera, Chief Operating Officer bij Kia Motors Europa. "Toch doen deze eigenschappen geen afbreuk aan de veelzijdigheid. Dankzij de slimme indeling van het interieur en de bagageruimte is de XCeed net zo praktisch als een SUV."

AutoCoach
Kia XCeed wint Red Dot Design award 2020Kia XCeed wint Red Dot Design award 2020
31 maart 2020
Kia XCeed nu ook als ComfortLineKia XCeed nu ook als ComfortLine
17 februari 2020
Kia maakt prijzen XCeed bekendKia maakt prijzen XCeed bekend
5 september 2019
Kia doet boekje open over XCeedKia doet boekje open over XCeed
19 augustus 2019
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum