15 februari 2017
Kia Picanto

Kia Picanto

Nieuwe Kia Picanto debuteert in Geneve

Autozine
15 februari 2017 | Kia onthult de geheel nieuwe Picanto tijdens de Autosalon van Genève 2017. Het nieuwe model heeft een fris uiterlijk en een kwalitatief hoogwaardig en ruimer interieur. Naast de 1.0 en 1.25 MPI volgt in het vierde kwartaal ook een turboversie, de 1.0 T-GDI. Met krachtige, horizontale lijnen in het front en over de flanken oogt de Picanto groter dan hij is, want hij is exact even lang en breed als zijn voorganger: 3.595 mm lang en 1.595 mm breed.

Op zoek naar een Kia Picanto?
bynco heeft er 36 vanaf € 8.530,-

Kia Picanto

Dankzij zijn 15 mm langere wielbasis (nu 2.400 mm) biedt de nieuwe Picanto meer (been-) ruimte, mede doordat de onderrand van het dashboard nu 15 mm hoger is geplaatst. Het model is er uitsluitend als vijfdeurs, met keuze uit versies voor vier of vijf inzittenden. De vierzitsvariant heeft een achterbank met twee geprofileerde zitplaatsen.

Kia Picanto

De achterbankleuning, die iets schuiner staat voor meer comfort, is gedeeld neerklapbaar. De bagageruimte is gegroeid naar 255 liter. Er is een dubbele laadvloer, zodat ook spullen onder de laadvloer zijn op te bergen. Met een hendel is de leuning in één handeling ook volledig neerklapbaar, zodat een bagageruimte van 1.010 liter ontstaat.

Kia Picanto

De middenarmsteun voorin is 55 mm verschuifbaar en biedt een bergruimte die groot genoeg is voor een literfles. De nieuwe voorstoelen, qua materialen en constructie vergelijkbaar met die in de Optima, zijn voorzien van volledig verstelbare hoofdsteunen. Centraal in het dashboard is een zwevend 7,0-inch navigatietouchscreen leverbaar, waarmee talloze functies van de auto zijn te bedienen. Naast de standaard zwarte interieurbekleding wordt de Picanto ook leverbaar met een kleurrijk interieurpakket, met stoelen die met kunstleder zijn bekleed.

Kia biedt voor de nieuwe Picanto drie verschillende benzinemotoren. De 1.0 en 1.25 MPI benzinemotoren zijn bekend van het uitgaande model, maar zijn voorzien van diverse verbeteringen die de motoren efficiënter maken. Vanaf het vierde kwartaal is ook de versie met de nieuwe 1,0-liter T-GDI-motor (turbobenzinemotor met directe inspuiting) leverbaar, wat de sterkste versie ooit van de Picanto is.

Kia Picanto

De basismotor is de driecilinder 1.0 MPI met een vermogen van 49 kW (67 pk), een verbruik van 3,9 l/100 km en een CO2-emissie van 89 g/km. De viercilinder 1.25 MPI levert 62 kW (84 pk), de van de 1.0 MPI afgeleide 1.0 T-GDI levert 74 kW (100 pk). Alle motoren zijn standaard gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak. De 1.25 MPI is optioneel leverbaar als automaat.

Kia Picanto

Voor de carrosserie van de nieuwe Picanto past Kia geavanceerd ultrasterk staal toe. Dat levert niet alleen een lager gewicht op, maar zorgt ook voor een grotere sterkte en een stabieler rijgedrag. In combinatie met de verbeterde wielophanging en stijvere stabilisatorstangen is de wegligging verbeterd en reageert de Picanto sneller en preciezer op commando's van de bestuurder, mede dankzij een aangepaste overbrenging van de stuurinrichting.

De Picanto is standaard voorzien van zes airbags en een groot aantal actieve veiligheidsvoorzieningen. Zo is de Picanto de eerste auto in het A-segment die 'torque vectoring' biedt: een functie van het elektronische stabiliteitssysteem die zorgt dat de auto in bochten stabiel en onder controle blijft. Door extra isolatie dringt ook minder geluid en vibratie van motor, wind en onderstel door tot het interieur.

Op zoek naar een Kia Picanto?
DAS import heeft er 373 vanaf € 13.327,-

Kia Picanto

Kia introduceert vernieuwde PicantoKia introduceert vernieuwde Picanto
4 juni 2020
Kia Picanto nu ook als X-LineKia Picanto nu ook als X-Line
5 september 2017
Kia zorgt voor spektakel langs A2Kia zorgt voor spektakel langs A2
19 mei 2017
Kia maakt prijzen nieuwe Picanto bekendKia maakt prijzen nieuwe Picanto bekend
6 maart 2017
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum