31 mei 2021
 

Kia Sportage

Kia kondigt nieuwe Sportage aan

Autozine
31 mei 2021 | Kia geeft de eerste officiƫle beelden vrij van de geheel nieuwe Sportage, de vijfde incarnatie van de meest middelgrote SUV van het merk. De SUV wordt in juli in Korea wordt onthuld. Kia Europe onthult in september, voor het eerst in de 28-jarige geschiedenis van het model, een speciale Europese versie van de Kia Sportage.
Info

De geheel nieuwe Sportage is ontworpen volgens de 'Opposites United' designfilosofie die Kia eerder dit jaar heeft onthuld. De vroege beelden duiden op een assertief karakter dat onder meer is geïnspireerd door de eenvoud van de natuur. Opvallende nieuwe details zijn onder meer de scherpe karakterlijnen die als het ware over de oppervlakken rimpelen. De voorkant maakt een sterk statement met zijn gedetailleerde zwarte grille. Aan de achterzijde vloeien de gespierde schouderlijnen zachtjes naar beneden richting de slanke dagrijlichten, die het nieuwe Kia-logo en het Sportage-embleemflankeren. De schets van het interieurontwerp onthult een op de bestuurder georiënteerde cabine. De blikvanger is een geïntegreerd en gebogen scherm.

Kia

"Bij het ontwerpen van de nieuwste generatie van de Sportage hebben we ons laten inspireren door zowel de natuur als hightech technologie. De geheel nieuwe Sportage daagt designnormen uit met zijnavontuurlijke exterieur en een prachtig gedetailleerden baanbrekend interieur", stelt Karim Habib, Senior Vice President & Head of Global Design Center.

Meer details over de Europese versie van de geheel nieuwe Kia Sportage worden in september 2021 vrijgegeven

IkWilVanMijnAutoAf
Kia EV6 gearriveerd in NederlandKia EV6 gearriveerd in Nederland
7 oktober 2021
Kia Niro is Zakenauto van het Jaar 2022Kia Niro is Zakenauto van het Jaar 2022
6 oktober 2021
UVO Connect heet voortaan Kia ConnectUVO Connect heet voortaan Kia Connect
29 september 2021
Kia onthult nieuwe Sportage 2021Kia onthult nieuwe Sportage 2021
1 september 2021