22 april 2022
Kia EV6
Nieuws

Kia EV6

Kia succesvol bij iF Design Awards 2022

22 april 2022 - Kia heeft tijdens de iF Design Awards 2022 meerdere onderscheidingen voor de EV6 gekregen. De designprijzen zijn belangrijke erkenningen van de kracht van het nieuwe Opposites United productdesignethos van het merk. De EV6 won niet alleen de designprijs in de categorie 'Automobiles/Vehicles', maar ook in de categorie├źn 'Shops/Showrooms', 'Product Interface' en 'Textile/Wall/Floor'.
Wittebrug

De designprijs voor 'Automobiles/Vehicles' werd toegekend aan de EV6 vanwege zijn 'belichaming van inspirerende mobiliteit'. De EV6 is de eerste Kia die staat op het gloednieuwe en geavanceerde Electric-Global Modular Platform van het merk. De elektrische crossover is ook de eerste Kia die volledig is ontworpen volgens de nieuwe Opposites United-designfilosofie van het merk, waarbij het emotionele met het rationele wordt versmolten om Kia-rijders te laten ontspannen en hen te inspireren tot beweging en creativiteit.

Kia EV6

De 'EV6 Unplugged Ground' store in Seongsu, Seoul, won in de categorie 'Shops/Showrooms' en werd gecreëerd om bezoekers op een innovatieve en fantasierijke manier kennis te laten maken met de bekroonde EV6. De showroom van de volgende generatie staat ook in het teken van duurzaamheid, met inbegrip van recycling en toekomstgerichte mobiliteitsoplossingen.

Het infotainmentsysteem van de EV6 won de iF Design Award 2022 in de categorie 'Product Interface'. Het panoramische, gebogen scherm met hoge resolutie ondersteunt en verbetert de ervaring van de bestuurder en harmonieert met de algehele esthetiek van het interieur; aldus de jury. Met name de interfaces en het groene en violette kleurenpalet van het systeem vielen op bij de juryleden.

De vierde award, in de categorie 'Car Interior Design Material', werd aan de Kia EV6 toegekend om zijn GEONIC interieurbekledingsmateriaal, ontwikkeld in samenwerking met KOLON. Dit driedimensionale hybride materiaal combineert meerdere PU-lagen, waardoor onbeperkte patronen en een breed scala aan kleuren mogelijk zijn.

KwikFit
XLLease