7 oktober 2021
Kia EV6

Kia EV6

Kia EV6 nu bij de dealer

Autozine
7 oktober 2021 | Nederland is een elektrische auto rijker. Vanaf dit weekend staan de eerste exemplaren bij de Kia-dealer. Het grote bereik, de 800V laadcapaciteit, de technologie en zijn interieurruimte kenmerken deze elektrische crossover-SUV. Het is de eerste Kia die is gebaseerd op het E-GMP platform dat speciaal is ontwikkeld voor elektrische auto's.

Sinds de onthulling eerder dit jaar staat de Kia EV6 volop in de belangstelling. De eerste te reserveren exemplaren waren dan ook snel vergeven. De elektrische auto van Kia is te bestellen in vier verschillende uitvoeringen, waarvan het merendeel te specificeren is met de grote 77.4 kWh batterij.

Kia EV6

Van alle tot nu toe in Nederland bestelde exemplaren is de GT-Line RWD met 229 pk, een theoretisch bereik van 528 km en een vanafprijs van € 56.895,-, de meest gekozen versie. Deze sportieve uitvoering heeft alle luxe van de standaard EV6 én de EV6 Plus en is daarboven voorzien van onder meer een glazen schuif-/kanteldak, matrix LED-koplampen, een combinatie van suède en vegan lederen bekleding en op afstand bedienbare parkeerassistentie. Afhankelijk van de uitvoering is de EV6 in tot tien carrosseriekleuren te bestellen. De door Nederlandse klanten tot nu toe meest gekozen kleur is Aurora Black Pearl.

KwikFit
Kia EV6 per direct te bestellenKia EV6 per direct te bestellen
3 mei 2021
Kia maakt prijzen EV6 bekendKia maakt prijzen EV6 bekend
22 april 2021
Kia werkt samen met IONITYKia werkt samen met IONITY
22 april 2021
Kia EV6 nu te reserverenKia EV6 nu te reserveren
1 april 2021
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum