4 maart 2019
Jaguar I-PACE

Jaguar I-PACE

Jaguar I-PACE is Auto van het Jaar 2019

Autozine
4 maart 2019 | De volledig elektrische Jaguar I-PACE is bij de Europese Auto van het Jaar-verkiezing verkozen tot Auto van het Jaar 2019. Het is de eerste keer dat Jaguar deze prijs wint.De Europese Auto van het Jaar-jury bestaat uit 60 autojournalisten uit 23 landen. Zij vellen een oordeel over technische innovaties, design, prestaties, efficiëntie en prijs-kwaliteitverhouding.
 

De Jaguar I-PACE biedt uitmuntende prestaties. Met zijn krachtige elektrische aandrijflijn en op maat gemaakte aluminium structuur combineert hij de prestaties van een sportauto met het praktisch gemak van een SUV.

Jaguar I-PACE

De Jaguar I-PACE is een wereldwijd verkoopsucces en volledig ontworpen en ontwikkeld in het Verenigd Koninkrijk. Meer dan 8.000 klanten, waarvan 75% in Europa, hebben de elektrische SUV al aangeschaft. Klanten kunnen via een app of een elektronische tag met hun I-PACE gebruikmaken van de oplaadservice. Het abonnement biedt toegang tot meer dan 85.000 laadpunten in Europa.

De I-PACE heeft sinds zijn introductie in 2018 wereldwijd meer dan 55 prijzen gewonnen. In Duitsland Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk won hij de nationale Auto van het Jaar-verkiezingen. Daarnaast werd hij ook bekroond tot BBC TopGear magazine EV of the Year, China Green Car of the Year en hij won de Autobest ECOBEST Award.