3 juni 2022
Hyundai IONIQ
Nieuws

Hyundai IONIQ

Hyundai stopt productie Ioniq

3 juni 2022 - Hyundai stopt met de productie van de Ioniq. Daarmee komt er een einde aan een tijdperk, want toen dit model in 2016 werd gelanceerd was het 's werelds eerste auto met keuze uit drie geƫlektrificeerde aandrijflijnen: hybride, plug-in hybride en batterij-elektrisch. In juli van dit jaar rolt het laatste exemplaar van de band in de Hyundai-fabriek in Ulsan, Zuid-Korea.

Op zoek naar een Hyundai IONIQ Hybrid Comfort?
bynco heeft er 17 vanaf € 19.280,-

Hyundai IONIQ Hybrid Comfort

Tussen eind 2016 en december 2021 verkocht Hyundai in Europa in totaal 135.692 eenheden van de Ioniq. Ook in Nederland genoot de Ioniq grote populariteit. Sinds de verkoopstart in 2016 werden bijna achtduizend exemplaren, verdeeld over de Ioniq Electric, de Ioniq Hybrid en de Ioniq Plug-in Hybrid, van dit model verkocht.

Hyundai IONIQ

Met de Ioniq leverde Hyundai niet alleen een technisch hoogstandje. Doordat bij de productie ook diverse recyclebare materialen werden gebruikt, het dak is gemaakt van bestanddelen uit suikerriet en diverse andere componenten in het interieur zijn vervaardigd van recyclebaar plastic, zette Hyundai een interne standaard.

In Nederland kreeg de Ioniq ook bekendheid vanwege zijn rol als mobiel uithangbord van het Van Gogh Museum. Al sinds 2016 is Hyundai partner van het Van Gogh Museum. Beide partijen hechten waarde aan duurzaamheid en delen de liefde voor kunst en design. Die gemeenschappelijke passie vormde de basis voor de start van een samenwerking tussen het Van Gogh Museum en Hyundai. Om het partnerschap te onderstrepen, stelt Hyundai al jaren enkele elektrische Hyundai's ter beschikking aan het Van Gogh Museum. Dat begon ooit met de Ioniq Electric, die voor de gelegenheid werd gehuld in de twee meest iconische meesterwerken van Vincent van Gogh: Amandelbloesem en Zonnebloemen.

Van de Ioniq zelf komt geen directe opvolger. Wel zal zijn geest voortleven in een gloednieuwe generatie batterij-elektrische modellen zoals de IONIQ 5 en de nog te verwachten IONIQ 6 en IONIQ 7.

AutoCoach
Remschijf.nl