1 maart 2012
Hyundai IONIQ PHEV
Nieuws

Hyundai i-oniq

Hyundai toont eerste foto i-oniq

1 maart 2012 - Hyundai onthult in Geneve de i-oniq conceptcar. Dit studiemodel laat onder meer zien hoe het Fluidic Sculpture Design van Hyundai zich ontwikkelt. De Hyundai i-oniq is een elektrisch aangedreven sportieve hatchback met een energiezuinige benzinemotor als range extender ofwel 'actieradiusverlenger'.

Op zoek naar een Hyundai IONIQ PHEV Comfort?
bynco heeft er 32 vanaf € 18.640,-

Hyundai IONIQ PHEV Comfort

Met een lengte van 4,40 meter is de i-oniq een volwaardige vierzitter. De bestuurder is vanzelfsprekend de belangrijkste inzittende. Zijn plaats is in de i-oniq omgeven door hightechmaterialen en gemakkelijk toegankelijke, zeer moderne besturingsystemen. De passagiers profiteren van een ruimtelijke, loungeachtige sfeer, die zeer comfortabel zou zijn en sterk contrasteert met de op sportiviteit gefocuste bestuurdersplek. Voor de creatieve en sportieve sfeer in het interieur hebben de stylisten zich laten inspireren door de elegante vormen van muziekinstrumenten.

Hyundai IONIQ

De conceptauto i-oniq is voorzien van een voorstrevend aandrijfsysteem. Een energiezuinige 1.0-liter driecilinder benzinemotor is via een generator verbonden aan een door een lithium-ion-accu gevoede elektromotor die 80 kW (109 pk) vermogen levert. De i-oniq heeft bij puur elektrische aandrijving een actieradius van 120 kilometer, die met behulp van de range extender kan worden vergroot tot wel 700 kilometer. Tijdens dit proces bedraagt de CO2-uitstoot slechts 45 g/km.

Volgens Allan Rushforth, Senior Vice President en COO van Hyundai Motor Europa, reflecteert de Hyundai i-oniq op uitmuntende wijze het 'nieuwe denken' van de fabrikant. "Er waait een frisse wind door het bedrijf. Hyundai heeft een karaktervolle nieuwe designlijn ontwikkeld, die langzaam maar zeker evolueert".

Wittebrug
Dutchlease